Tietoa meistä

Nettix Oy tarjoaa markkinapaikkoja verkossa

Markkinapaikkojamme ovat Nettiauto.com, Nettimoto.com, Nettivene.com, Nettikaravaani.com, Nettivaraosa.com, Nettikone.com, Nettimokki.com, Nettimarkkina.com sekä Nettivuokraus.com.

Nettix-sivustot ovat alansa markkinajohtajia ilmoitusten määrällä ja sivustoilla ilmoittavien maksullisten asiakkaiden määrällä mitattuna. Tutustu tarkemmin helppokäyttöisiin markkinapaikkoihimme: hakutoiminnot ovat tarkkoja ja kaikissa ilmoituksissa on kuva, joka kertoo paljon myytävästä kohteesta. Nettiauto-, Nettimoto- ja Nettivene-palvelut toimivat myös matkapuhelimella osoitteissa m.nettiauto.com, m.nettimoto.com ja m.nettivene.com.


Sähköisten markkinapaikkojen tarina

Vaihtoautosivusto Nettiauto.com perustettiin loppuvuodesta 2000 Mika Fagerstömin ja Hannu Kytölän toimesta. Nettiauton kaltaiselle ilmoita ilmaiseksi vaihtoautosivustolle oli tilaus, koska vastaavaa palvelua ei tuolloin vielä Suomessa ollut olemassa.

Nettiauton ideana oli kaikessa yksinkertaisuudessaan tarjota parempaa palvelua ja käyttökokemus kuin muilla vastaavilla palveluilla – esimerkiksi valokuva oli alusta alkaen pakollinen jokaisessa ilmoituksessa. Tärkeimpänä asiana yksityisille ilmoittajille oli ilmoittaminen palvelussa ilmaiseksi.

Nettiauton palveluihin kuuluivat tuolloin muun muassa yksityisten autojen valokuvauspalvelu; kuvaaminen suoritettiin Kehä III:n varrella sijaitsevalla parkkipaikalla ja yritysautojen valokuvauspalvelu paikanpäällä autoliikkeissä Nettiauton asiakaspalvelun toimesta. Sittemmin digikameroiden ja kamerakännyköiden yleistyessä luovuttiin valokuvauspalvelusta.

Kävijämäärä palvelussa kasvoi ja samoin muiden moottoriajoneuvojen ilmoitusmäärä vaihtoautosivustolla. Palvellaksemme myös muita moottoritoimialan tarpeita, perustettiin Nettimoto.com-palvelu kaksipyöräisille. Moottoripyörien kanssa samasta osoitteesta löytyy myös kattavin valikoima moottorikelkkoja, mönkijöitä, mopoja ja skoottereita, mopoautoja unohtamatta.

Samaan aikaan Nettiauto lanseerasi ensimmäisenä Suomessa palveluiden etusivuille kuvanostot, jossa käyttäjät saivat nostaa oman ilmoituksensa kaikkien nähtäville palvelun parhaalle paikalle, etusivulle. Vaihtuvista kuvanostoista tuli jättimenestys. Vielä tänä päivänäkin etusivun kuvia katsotaan ja klikataan ylivoimaisesti eniten kaikista ilmoituksista.


Mökkeihin, vesille ja raskaaseen kalustoon

Koska autojen tai moottoripyörien hakumoottori ei ollut omimmillaan veneiden hakemiseen, perustettiin Nettivene.com-sivusto, joka keskittyi veneiden myynti-ilmoituksiin.

Muut palvelut syntyivät tarpeesta luoda parempi hakukone erilaisille ilmoitusryhmille: raskaaseen kalustoon keskittyvä Nettikone.com, vuokramökkipalvelu Nettimökki.com, varaosapalvelu Nettivaraosa.com, matkailuajoneuvoihin keskittyvän Nettikaravaani.com ja yleismarkkinapaikka Nettimarkkina.com.

Vuodestä 2006 eteenpäin Nettix Oy:n tarina on jatkunut osana Otava-konsernia, omana tytäryhtiönään.

Tavoitteenamme on tarjota kaikille suomalaisille helpoin ja nopein tapa ostaa ja myydä kaikkea moottoriajoneuvoista kodin pienimpiin hyödykkeisiin. Otamme vastaan kaikenlaisen palautteen liittyen sivustojen toimintaan ja palveluun. Palaute on kehityksen ylläpitävä voima. Palautetta ja ideoita voi lähettää meille helpoiten palautelomakkeelta.

Olethan jo meidän fani myös Facebookissa!