Ylläs on täynnä elämyksiä ja tekemistä

Ylläs tarjoaa matkailijalle mahtavat puitteet harrastamiseen ja elämyksiin. Sieltä löytyy taigametsiä, tuntureita, hiihtokeskuksia ja monipuoliset hiihtoladut. Kaunis luonnonpuisto muuntautuu vuoden ympäri.

Pallas-Ylläs tunturin kansallispuistossa voi nauttia tuntureiden muodostamasta yli sadan kilometrin pituisesta ketjusta. Suomessa on neljä vuodenaikaa, mutta Ylläs kehaisee omaavansa niitä peräti kahdeksan: sydäntalvi, hankikanto, kevät, yötön yö, sadonkorjuu, ruska, ensilumi, kaamos ja twilight.

Talvella Ylläs tarjoaa Suomen korkeimmalla hissillisellä tunturilla kaksi hiihtokeskusta. Niiden laskettelumäissä riittää vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Sieltä löytyy myös Suomen laajin yhtenäinen latuverkosto.

Saunojen maassa on rakennettu saunoja mitä ihmeellisempiin paikkoihin, ja niin myös Ylläksellä! Siellä voi löylytellä maailman ainoassa saunagondolissa tai vuokrata saunapaljun.

Ravintola- ja kahvilamaailmasta löytyy vaihtoehtoja rinneravintoloista tasokkaisiin ruokaravintoloihin, latukahviloista tunnelmallisiin pubeihin sekä yökerhoihin. Omaan majapaikkaan voi myös vuokrata erilaisia elämyksiä.

Luonnossa touhuamisesta nauttiville Ylläs tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet. Kalastuksesta nauttiva voi vuokrata unelmiensa kalastusvälineet. Patikoinnista elämyksiä saavan kannattaa etsiä kevyet ja toimivat välineet retkeilyyn. Jos kaipaa vauhtia ja vaarallisia kurveja, niin voi hypätä moottorikelkan tai maastopyörän selkään.

Majoituksen puolella löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto leirintävaihtoehdoista luksusmökkeihin. Tutustu loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin.

Mikäli haluaa lähteä seikkailemaan naapurituntureihin, niin auton vuokraaminen on kätevä vaihtoehto. Voit laittaa myös oman autosi vuokrattavaksi.

Toimittaja: Nina Malmberg

Kuvat: istock.com ja Nettivuokraus.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg