Vuokramökillä loma ei ole työleiri

Houkuttelevatko mökki, ranta, sauna ja luonto?

Haluaisit hypätä suoraan autosta nauttimaan ja rentoutumaan. Sinua ei houkuttele mökin työleiri, missä pitäisi huolehtia sekä mökin että pihan kunnosta? Mikäli vastasit kyllä, vuokramökki on vastaus toiveisiisi. 

Moni sanoo mökille lähtiessään, että ihan kiva mennä, mutta siellä odottaa työleiri! On hoidettava pihaa, kunnostettava milloin mitäkin mökissä sekä katsottava, että ranta ja laituri ovat kunnossa. Hommia riittää niin, että lomailu saattaa jäädä sivuseikaksi. 

Mikäli et ole joka paikan höylä, joka osaa tehdä kaiken ja nauttiikin siitä vielä, niin vuokramökki on sinun valintasi. Vuokramökillä ei tarvitse hakata puita saunaan tai takkaan, siivota hämähäkinseittejä eikä kääntää kasvimaata ja tonkia rikkaruohoja hyttysten inistessä korvissa. Niistä töistä huolehtii omistaja. Mökin vuokraajana pääset nauttimaan, lepäämään ja rentoutumaan. Purat vain matkatavarasi ja loma on valmis alkamaan! 

Vuokramökki vapauttaa sinut valitsemaan joka lomallasi haluatko mennä samaan paikkaan vai kokeilla jotain täysin uutta. Voit viettää lomasi saaressa, parhaiden kalastuspaikkojen, golf-kenttien tai hiihtokeskusten lähellä tai valita joko ranta- tai erämaamökin. Vuokramökkejä löytyy joka lähtöön. Omat toiveet vuokramökin sijainnista kannattaakin punnita tarkkaan ennen vuokraamista. 

Mieti mitä haluat

Tärkeää on myös miettiä, minkä kokoisen mökin haluaa ja minkälaisilla varusteluilla. Haluaako kantaa veden kaivosta vai että se tulee hanasta sekä kylmänä että kuumana tai istuuko tarpeillaan mieluummin sisävessassa vai huussissa. Entä olisiko joko soutu- tai moottorivene mukava lisä? Vuokramökkiä etsiessä on hyvä myös pohtia, haluaisitko lämmittää iltaisin takan ja nauttia elävän tulen loimusta. Entä haluaisitko nautiskella paljussa saunan jälkeen? Vuokramökeissä löytyy vaihtoehtoja ilman mukavuuksia ja jopa kotiteattereilla varustettuina. Lisäksi on hyvä tarkistaa, toimivatko verkkoyhteydet ja ovatko ne langattomat, mikäli niitä haluaa käyttää. 

Vuokramökki tarjoaa sinulle mahdollisuuden myös ylellisyyksiin, joihin sinulla ei olisi koskaan omassa mökissä varaa. Voit kerätä hyvähenkisen porukan ja vuokrata korkeatasoisen mökin yhdessä tai vuokrata mökin yksin tai sinulle ja rakkaallesi. 

On hyvä myös miettiä, kuinka pitkäksi aikaa haluaa mökin vuokrata. Riittääkö lyhyt vai pitkä viikonloppu vai haluatko viettää siellä viikon tai kuukauden. Vuokrausaika vaikuttaa myös vuorokausihintaan. Yleensä vuorokausihinta on sitä edullisempi, mitä pidemmäksi ajaksi mökin vuokraa. 

Maksat vain vuokran 

Vuokramökissä lomaillessasi maksat vain vuokran. Olet vapaa kiinteistöveroista, huoltokustannuksista, vakuutusmaksuista, sähkölaskuista, jätemaksuista ja muista mökin omistamiseen liittyvistä kustannuksista. Niihin uppoaa yllättävän suuret summat rahaa vuosittain. Mikäli mökillä oleillaan vain joitakin viikkoja tai pari kuukautta vuodesta, saattaa vuokramökki tulla selvästi edullisemmaksi kuin mökin omistaminen. 

Ennen vuokrasopimuksen tekemistä kannattaa vielä tarkistaa kohteen tiedoista vuokraamisen ehdot mm. maksuaikataulu sekä mahdollinen vakuusmaksu ja peruutusehdot. Kohteen tiedoista selviää myös, mitä kaikkea vuokraan sisältyy. Sitten vain odottamaan tulevaa rentouttavaa mökkilomaa!

Nettivuokraus.com tarjoaa sinulle yli 3000 vaihtoehtoa, joista valita mökki tai loma-asunto ympäri vuoden. Vaihtoehtoja löytyy joka puolelta Suomea. 

Vuokraa mökki

 

Teksti: Nina Malberg

Kuva: 123rf

 

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg