Vuokraa pyörä ja lähde polkupyöräretkelle!

Vuokrattu pyörä on aina juuri huollettu ja mukaan saa usein tarvittavat välineetkin. Moni myös vuokraa erikoisemman pyörän kokeiltavakseen ennen ostopäätöstä.

Pyöräretki kuulostaa houkuttelevalta, mutta todellisuudessa sellaiselle tulee lähdettyä harvoin. Jos pyörää ei tarvitse jokapäiväiseen liikkumiseen, voi pyörän vuokrata tunniksi, päiväksi tai vaikka viikoksi. Jokaisella palveluntarjoajalla on omat vuokrausaikansa ja alennuspakettinsa. Yleensä viikkovuokran saa esimerkiksi viiden päivän hinnalla.

– Asiakkaamme ovat keskenään hyvin erilaisia: nuoria, perheellisiä tai eläkeläisiä. Yrityksemme toimii Nauvossa, joten sekä suomalaiset että ulkomaiset vuokraajat ovat yleensä menossa retkelle Turun saaristoon. Vuokrausajat vaihtelevat parista tunnista noin viikkoon, ja meillä on kolmen hintaluokan pyöriä. Myös sähköpyörän voi vuokrata, ja moni haluaa kokeilla sitä vuokraamalla ennen kuin harkitseekaan oman ostamista, Västergård Outdoorsin omistaja Tom Carling kertoo. 

Jos pyöräilemään on tarkoitus lähteä toisella paikkakunnalla, voi alkumatkan taittaa helposti junassa tai bussissa ja pyörän vuokrata vasta perillä. Jotkut vuokraamot tarjoavat lisämaksua vastaan myös pyörän kuljetuspalvelua, eli pyörämatka voi alkaa sovitusta paikasta ja pyörän voi jättää toiseen paikkaan.

Kiinnostaako sähköpyörän vuokraus?

Sähköpyörien suosio on nyt kovassa nosteessa ja uusia malleja tulee markkinoille jatkuvasti. Sähköpyöriä on saatavilla eri käyttötarkoituksiin, aina kaupunkipyöristä maastopyöriin. Ero tavalliseen pyörään on sähkömoottori, joka avustaa polkijaa esimerkiksi raskaissa ylämäissä ja pidemmillä ajomatkoilla. Sähköpyörällä pääsee noin 50-80 km kerrallaan yhdellä akun latauksella. Avustuksen voi tarvittaessa kytkeä pois päältä, jolloin pyörä toimii tavallisen polkupyörän tapaan. 

Vuokraa sähköpyörä

Peräpyörä ja lastenkuljetuskärry helpottavat lapsiperheen pyöräretkeilyä

Peräpyörä on polkupyörän takaosaan kiinnitettävä peräkärry, jossa lapsi kulkee suunnilleen polkupyörän ajoasennossa ja pystyy polkemaan. Peräpyörässä on polkupyörän satula, ohjaustanko ja polkimet. Peräpyörä on oivallinen ratkaisu pyöräilyn alkeita harjoittelevalle lapselle. Lastenkuljetuskärry eli pyöräkärry soveltuu hyvin myös pienemmille matkustajille aina ensimmäisestä ikävuodesta eteenpäin.  Se on loistava kuljetusväline niin lapselle kuin kauppakasseillekin.

Vuokraa pyöräkärry

Varusteet mukaan

Vuokraamot tarjoavat usein kaupan päälle tai erittäin hyvään hintaan myös kypärän ja pumpun vuokran. Lisäksi mukaan voi vuokrata vaikkapa pyörälampun tai -laukun tai tavarankuljetuskärryn, johon voi pakata vaikkapa teltan ja makuupussit. 

– Västergård Outdoors tarjoaa pyörän vuokraajalle kypärän aina kaupan päälle, samoin pumpun ja vaihtorenkaan. Pyöräilijän pitäisi itse vain osata vaihtaa rengas tarvittaessa, koska saaristossa korjaamoja ei usein ole lähellä. Lapsiperheille meillä on tarjolla lastenpyörien lisäksi myös lastenistuin, lastenkuljetuskärryt ja peräpyörä, Carling kertoo.

Nykyään kartta löytyy usein kännykästä, ja se on hyvä olla mukana, jos liikkuu vieraalla paikkakunnalla. Pidemmällä pyöräreissulla on hyvä miettiä, missä puhelimen akun saa ladattua. Jos tarkoitus on retkeillä luonnossa, lisäakku voi olla paikallaan. www.vastergard.fi

Katso vuokrattavat polkupyörät ja pyöräkärryt Nettivuokrauksessa!

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg