Vuokraa matkarattaat ja matkasänky lomamatkalle

Lasten kanssa matkustaessa tavaramäärä on melkoinen. Mitä jos seuraavalle matkalle vuokraisit matkasängyn tai -rattaat? Matkasängyn voi vuokrata mökille vaikka koko kesäksi.

Kesälomamatkalle valmistautuessa tulee usein huhuiltua somekanavissa kavereilta matkarattaita lainaan. Yhtä ulkomaan matkaa varten niitä ei halua ostaa, mutta tiesitkö, että voit myös vuokrata kevyet rattaat?

Tuomas Soutukorva Liizi-vuokrauspalvelusta on huomannut, että tietoisuus vuokrausmahdollisuudesta on lisääntynyt viime aikoina, sillä omistamista ei enää koeta muodikkaaksi. 
- 30-40-vuotiaat kaupunkilaiset ovat omaksuneet vuokrauksen edut ensimmäisenä. He arvostavat erityisesti vuokrauksen ekologisuutta ja sitä, ettei koti täyty harvoin käytettävistä tavaroista. Rahaa halutaan käyttää mieluummin vaikkapa elämyksiin tai hyvään ruokaan.
Silti ostaminen koetaan vaivattomaksi vaihtoehdoksi eikä vuokraus- tai lainausmahdollisuutta tulla aina edes ajatelleeksi. Omistamisesta koituvaa vaivaa voi olla myös vaikea oivaltaa ostohetkellä.
- Harva ajattelee matkasänkyä ostaessaan sen säilyttämistä tai eroon pääsystä aiheutuvaa työtä. Omistuskulttuuri istuu vielä tiukassa, mutta vuokrauksen hyviä puolia arvostetaan jatkuvasti enemmän.

Jokainen pääkaupunkiseudulla asuva lapsiperhe ei omista autoa, joten road trip-haaveiden täyttyminen alkaa usein auton vuokraamisella. Useat autovuokraamot tarjoavat lisätuotteina turvaistuimia, mutta myös Liizin kautta voi vuokrata turvaistuimia. Ne tarkistetaan jokaisen vuokrauksen jälkeen, ja niitä myös vaihdetaan säännöllisin väliajoin uusiin.
- Turvaistuimia sekä matkasänkyjä ja –rattaita vuokrataan tyypillisesti 1-2 viikoksi. Meiltä on mahdollista vuokrata tuotteita myös pidemmäksi ajaksi.
Liizin Soutukorva muistuttaa, että vuokratuotteita pidetään usein kuin omia, ja ne palautuvatkin pääosin kiitettävässä kunnossa.
- Hyvä huolenpito vuokratuotteista hyödyttää kaikkia ja mahdollistaa edullisen hintatason sekä vuokraustoiminnan jatkuvuuden.

Tampereen seudulla toimintaansa aloitteleva Vuokraamo24-palvelu on niin ikään huomannut vuokrausmahdollisuuden nousevan ostomahdollisuuden rinnalle. Ehdottomasti suurin vuokrausmahdollisuutta hyödyntävä kohderyhmä on lapsiperheet, mutta Pasi Kassinen myöntää olevansa toisesta hieman yllättynyt.
- Isovanhemmat on toinen kohderyhmä joka on selvästi löytänyt lastentarvikkeiden vuokrausmahdollisuudet. Lapsenlapsia varten vuokrataan matkasänkyjä ja -syöttötuoleja.
Lastentarvikkeita vuokraavat ovat Kassisen mukaan hyvin laatutietoisia. Vuokrattavien tuotteiden kunto tarkistetaan aina vuokra-ajan jälkeen.

Yhä vain pienenevät varastotilat rohkaisevat vuokrausmahdollisuudelle, ja kuluttaja on valmis siitä myös maksamaan.
- Toki omat haasteensa vuokrauspalveluille asettaa kaupat jotka myyvät uutta tavaraa ja sitähän lapsiperheessä paljon tarvitaankin. Tavaran karsimiseen ja järjestämiseen liittyvä KonMari-ajattelutapa on kuitenkin vähentänyt omistamishaluja, ja sama raha ollaan valmiita sijoittamaan mieluummin vuokraamiseen kuin ostamiseen.
Kassinen harmittelee, että liian harva edelleen tietää vuokrausmahdollisuuksista, mutta myös luulee, että vuokraamisestakin olisi omat vaivansa palautuksen ja hakemisen kanssa. Vuokraamo24-palvelun toiminta perustuu itsepalveluun, jolloin tuotteen haku ja palautus hoidetaan silloin kun itselle parhaiten sopii.
- Vuokraamon ovet eivät siis sulkeudu kello 17.00, vaan juuri ennen lentokentälle lähtöä voi koukata hakemassa matkarattaat mukaan.

Esimerkkihintoja:

Liizi:
Baby Jogger -matkarattaat: 39€/viikko, 48€/2 viikkoa, 63€/kk
Maxi Cosi Pebble -turvakaukalo: 26€/viikko, 35€/2 viikkoa, 53€/kk
Maxi Cosi Tobi -turvaistuin 9-18 kiloiselle: 35€/viikko, 43€/2 viikkoa, 59€/kk
Matkasänky: 22€/viikko, 27€/2 viikkoa, 32€/kk

Vuokraamo24:
Brix-matkarattaat: 12€/päivä, 58,20€/viikko
Kantoreppu: 5€/päivä, 26€/viikko
Emma-matkasänky: 8€/päivä, 38,8€/viikko
Matkasyöttötuoli: 3,5 €/päivä, 18,2€/viikko
Hinnasto perustuu aloituspäivän hintaan ja siitä alenevaan päivähintaan.

Katso tästä Nettivuokrauksessa vuokrattavana olevat lastentarvikkeet

Teksti: Outi Suoranta
Kuva: 123rf

 

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg