Vaatteiden vuokraamisesta tulossa lähitulevaisuuden arkipäivää

Yhdysvaltalaisen vaatealan yrityksen kasvu lähti huimaan nousuun kun design-mekkoja vuokraava liike päätti laajentaa toimintaansa myös arkivaatteisiin ja kodin tekstiileihin.

Vaatealalla on yleisesti tiedossa, että pikamuotia kohtaan kohdistetaan nyt samanlaista kyseenalaistamista kuin ruokaa kohtaan. Kun yhdysvaltalaisen vaatteita vuokraavan yrityksen Rent the Runwayn merkittävästä arvonnoususta uutisoitiin, ei mennyt kauaa kun sellaiset vaatejätit kuin Urban Outfitters ja H&M ilmoittivat avaavansa vuokrauspalvelun vaatteilleen. 

Keväällä 2019 julkaistussa maailmanlaajuisessa muotialaa koskevassa raportissa ennakoitiin kuluttajien siirtyvän yhä useammin vaatteiden ostamisesta vuokraukseen. ”Tämä on perustavanlaatuinen muutos kuluttajien käytöksessä ja oletamme, että sillä on muotiteollisuuteen vuosiksi eteenpäin ulottuva vaikutus”, raportissa lausuttiin. Raportin lopputulemana todettiin, että kuluttajat haluavat jatkossakin jatkuvasti uutta, mutta saattavat haluta sen nykyistä kestävämmällä tavalla.

Kuluttamista tutkinut professori Terhi-Anna Wilska vahvistaa, että käsitys omistamisesta on muuttunut eikä siihen liitetä enää samanlaista turvallisuudentunnetta kuin ennen. Omistaminen on varsinkin nuorten keskuudessa entistä vähemmän tärkeää.

”Ostaminen on emotionaalinen asia, siitä tulee mielihyvää. Mutta yhä useammin tajutaan, että se mielihyvä myös menee nopeasti ohitse”, Wilska toteaa.

Lähde: Suomen Kuvalehti / Kotimaa / Talous 

Lue Suomen Kuvalehden artikkeli “Vaatejätti H&M avaa vuokrauspalvelun”

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: 123rf.com

 

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg