Uusi vesiliikennelaki tekee tänä kesänä vuokraveneilystä entistä vaivattomampaa

Juuri sopivasti kesän kynnyksellä tulee voimaan uusi vesiliikennelaki, joka yhdenmukaistaa veneilyn säädöksiä. Samalla se keventää vuokraveneilyn vaatimuksia huomattavasti. Nyt on entistä helpompaa lähteä vesille!

Vuokralle antaminen on tänä kesänä helpompaa kuin koskaan

Vesiliikennelain myötä vuokraveneily helpottuu huomattavasti. Säätelyn kevenemisellä pyritään edistämään vesiliikenteen jakamistaloutta. Veneen vuokralle antamisen kynnys madaltuu, kun aiemmat vaatimukset poistuvat.

Kesäkuusta alkaen vuokraveneet lasketaan huviveneiksi, jolloin venettä ja varusteita ei enää ole pakko katsastaa. Tekniset vaatimukset höllentyvät, ja esimerkiksi CE-merkintä ei ole enää vaatimus vuokraamiselle. Ulkomailta ostettujen veneiden rekisteröinti onnistuu jatkossa myös vasta Suomeen purjehtimisen jälkeen. Taksiveneitä ja muita miehitettynä vuokrattavia veneitä koskevat ammattimaisen vuokravenetoiminnan tiukemmat säädökset.

Voit tutustua 1.6.2020 alkaen voimassa olevaan vesiliikennelakiin tarkemmin Traficomin sivuilla

Vuokraa vene kesäkruisailuun

Vesille lähteminen on entistä houkuttelevampaa kesällä 2020. Myös vuokralle antaminen onnistuu ilman aiempaa byrokratiaa, joten valikoima kasvaa entisestään. Nettivuokraus tuo innokkaat veneilijät ja veneen omistajat yhteen. Etsit sitten menopeliä kesän aalloille tai kipparia, jolle vuokrata omasi, vuokrausprosessi hoituu sähköisen palvelun kautta simppelisti ja luotettavasti.

Vertaisvuokraus on erinomainen tapa olla mukana vähentämässä kulutusta ja tukea kestävää kehitystä. Vuokralleantajana veneesi tuo iloa muille ja lisätienestiä sinulle sen sijaan, että se seisoisi tyhjän panttina kun et sitä käytä. Vuokralleottajana valitset ostamisen sijaan ekologisemman, joustavamman ja edullisemman vaihtoehdon.

Löydä vene kesän menoihin tai laita omasi tuottamaan!

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg