Uudista kotisi pikkurahalla - 4 helppoa sisätilojen remonttia

Syksy on muutosten aikaa. Monella herää tarve myllertää kodin ilmettä uusiksi. Olisiko aika maalata, tapetoida vai uusia lattia? Kokosimme pienelle budjetille sopivia remontteja, jotka ehdit hyvin toteuttaa syksyn aikana.

1. Seinien tapetointi

Tapetilla saat hauskasti ja vaivattomasti uutta ilmettä kotiisi. Kutsu kaverisi kylään tapetointiavuksi - samalla tulee vaihdettua kuulumiset ja vietettyä aikaa yhdessä. Tapetoinnissa on syytä olla huolellinen. Käytä apuna mittauslaitetta siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Virheen tekemistä ei kannata kuitenkaan liiaksi pelätä, sillä mokan sattuessa voit aina aloittaa uudella tapettivuodalla. Varaa hommaan tarpeeksi aikaa ja huoleton asenne. Mikäli vaihdat vanhan tapetin uuteen, vuokraa avuksi tapetinpoistokone.

2. Ovien ja listojen maalaus valkoiseksi

Valkoiset ovet ja listat tuovat kodin ilmeeseen sulavalinjaisuutta ja raikkautta. Maalattava huone vaikuttaa maalityyppiin. Kettiöön ja kylpyhuoneeseen soveltuu parhaiten  helposti puhdistettava ja kosteutta pitävä kiiltävä pinta, kun taas mattapintainen maali peittää oven epätasaisuuksia ja naarmuja paremmin ja sopii hyvin esimerkiksi lastenhuoneen oveen. Panosta laadukkaisiin pensseleihin ja teloihin mahdollisimman tasaisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.  

3. Laminaattilattian asentaminen

Laminaattilattia on käytännöllinen valinta varsinkin lapsiperheille sekä eläintalouksiin, sillä se kestää kohtuullisen hyvin kulutusta ja iskuja. Toisin kuin kuvitellaan, laminaattilattian asentaminen on ohjeita noudattamalla suhteellisen helppoa ja edullista, varsinkin jos laminaatti asennetaan suoraan vanhan lattian päälle. 

Vanhan lattian kohdalla kannattaa huomioida epätasaisuudet jotka voivat vaikuttaa uuden lattian asennukseen. Lattian on oltava kuiva ja kemikaaliton. Parhaan tuloksen saat hiomalla kaiken ylimääräisen pois. Vuokraa lattian hiomakone

4. Uudet kaapinovet keittiöön

Oletko kyllästynyt nykyiseen keittiöösi? Kaapinovien vaihtaminen ei vaadi suurta remonttia ja  saa kotiisi kuitenkin aikaan yllättävän suuren muutoksen. Pehmeät vihreän, sinisen ja mudan sävyt ovat nyt in. Ne ovat myös valkoista käytännöllisempiä värejä - tahrat eivät näy tummissa sävyissä niin helposti kuin vaaleaa pintaa vasten. Kannattaa valita ajaton malli ja sellainen väri, johon ei itse heti pääse kyllästymään. Vuokraa asennusta varten akkuporakone.

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: istock.com ja nettivuokraus.com

Oikeat työkalut remontointiin
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg