Tule mukaan suojelemaan Itämerta ja tulevaisuuden kesiä sen äärellä

Veneily, uiminen ja monipuolinen vedestä nauttiminen kuuluvat kesään, ja mikä olisikaan parempi kohde kuin oma Itämeremme. Nettivuokraus on Muumien ja John Nurmisen Säätiön mukana Itämeren suojelutyössä.

Veden ääressä kesä maistuu makeimmalta

“Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan”, toteaa Muumipappa Tove Janssonin kirjassa Muumipappa ja meri. Erityisesti kesäaikaan ihmisten tutkimisen- ja seikkailunhalu heräävät henkiin Muumien tapaan, kun päivät ovat lämpimiä ja pitkiä. Auringon helliessä uiminen, veneily ja vesileikit mökkirannassa ovat vertaansa vailla. Saariston upeissa maisemissa retkeily ja veneily kruunaavat lomapäivän.

Itämeri tarjoaa meille suomalaisille loputtomasti upeita rantoja, lahtia ja niemiä sekä rujonkaunista saaristoa. Myrskysään valkopäiset tyrskyt ja tyynen päivän peilipinta hellivät mieltä. Itämeri on osa identiteettiämme ja historiaamme.

Itämeren suojelu on nyt tärkeämpää kuin koskaan

Jotta Itämeri pysyy terveenä, tarvitaan toimenpiteitä. Se on yksi maailman saastuneimmista meristä. Itämeren hyvinvointi on vaakalaudalla muun muassa forsforikuormituksen aiheuttaman rehevöitymisen takia.

Puhdistus ja muut suojelutoimet ovat välttämättömiä, jotta Itämeren ekosysteemi säilyy elinvoimaisena. On tärkeä säilyttää hyvinvoiva Suomenlahti ja terve Itämeri myös tuleville sukupolville.

Vuokraamalla olet osa kulutuksen positiivista muutosta

Ympäristömme kokonaisvaltainen huomioiminen on Itämeren suojelun ytimessä. Vaikka et omistaisikaan venettä, SUP-lautaa tai vaikka trangiaa, voit vuokrata varusteet kesäistä elämystä varten ostamisen sijaan. Kun ylimääräinen kulutus vähenee, ympäristö kuormittuu vähemmän. Samalla voimme löytää upeita aarteita muiden vähälle käytölle jääneistä tavaroista.

Myös vuokralle antaja osallistuu ympäristötalkoisiin. Laittamalla itsellesi tarpeetonta omaisuutta vuokralle annat muille mahdollisuuden hyödyntää sitä. Vertaisvuokraus tukee osaltaan kulutuskäyttäytymisen muutosta, jossa pyritään ekologisempiin valintoihin. Hyödyntämällä jakamistalouden palveluja tuet kestävää kehitystä ja autat vaalimaan ainutlaatuista luontoamme.

Nettivuokraus on mukana #MEIDÄNMERI-kampanjassa Itämeren puolesta

Nettivuokraus on mukana Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön yhteisessä #MEIDÄNMERI -kampanjassa. Kampanjan tavoitteena on lisätä tietoutta Itämeren nykytilasta ja kerätä yhteensä miljoona euroa John Nurmisen Säätiön työhön Itämeren puhdistamiseksi ja sen ainutlaatuisen kulttuuriperinnön vaalimiseksi. Säätiö tekee arvokasta ja tuloksekasta työtä Itämeren vaalimiseksi.

Nettivuokraus osallistuu kampanjaan lahjoittamalla 5 % palvelun kautta tapahtuvien vertaisvuokrausten provisioista kampanjavuoden 2020 ajan. Kun pidämme yhdessä huolta Itämerestä, pääsemme kaikki nauttimaan sen tarjoamista elämyksistä myös tulevaisuudessa.

Lue lisää: www.meidänmeri.fi

Kommentit
Lomaile kotimaassa