Seitsemisen kansallispuistosta elämyksiä ja historiaa!

Multiharjun aarnimetsässä pääset seikkailemaan ikimetsän hämärään. Koveron perinnetilalla näet, miten metsätorppalaiset elivät 1930-luvulla ja Seitsemisen luontokeskuksessa opit luonnosta. Samalla voit patikoida, pyöräillä, hiihtää tai kalastaa.

Seitseminen tarjoaa monipuolisen paketin. Luontopolkuja on kolme ja voit valita niistä, joko soiden ihmeellisen maailman, ikimetsien vanhuuden tai runojen rytmin. Kunnolliset varusteet retkeilyä varten mukaan matkaan ja saat perheen pienimmänkin kulkemaan vaivatta kantorinkassa. Retkikeittimen avulla keität koko porukalle lämpimän aterian ja kahvit.

Kalastaa ja pilkkiä voit kansallispuiston lammissa jokamiehen oikeudella. Melomaan pääset Aurejärvellä ja sinne on mahdollista tehdä parinkin päivän retki. Vuokraa intiaanikanootti, kanootti tai kajakki omien mieltymystesi mukaan ja nauti vapaudesta veden päällä.

Talvella kannattaa pakata mukaan suksipaketti ja lähteä 45 kilometrin pituisia latuverkostoja pitkin tutustumaan kansallispuiston jylhään luontoon. Kunnon välineillä nautit hiihtämisestä ilman ylimääräisiä murheita ja lumikengillä pääset niihinkin paikkoihin, joihin suksilla on hankalaa mennä.

Seitsemisessä saat pyöräillä teitä ja polkuja pitkin. Niitä on noin 40 kilometrin verran. Tarkastathan kuitenkin sallitut reitit ennen lähtöäsi. Fatbike ja maastopyörä ovat oivalliset kulkuvälineet pyöräilyreiteille.

Seitsemisestä löytyy viisi maksutonta aluetta telttailuun. Ei siis muuta kuin mukava ja kevyt teltta vuokralle, sekä lämmin makuupussi. Kevyeen rinkkaan kannattaa pakata herkullisia eväitä. Niistä on mukava nautiskella metsän siimeksessä ja lampien rannoilla. Seitseminen tarjoaa myös kaksi pysäköintialuetta, joissa voi yöpyä matkailuvaunuissa tai asuntoautoissa.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg