Säästä rahaa ja ympäristöä vuokraamalla

Varastot ja kaapit pursuavat tavaroita, joita ei ole tarvittu vuosikausiin. Tavarapaljous ahdistaa, eikä aina edes muista mitä kaikkea omistaa. Tuntuuko tutulta? Ahdistusta voi helpottaa vuokraamalla toisille tavaroita, joita ei itse tarvitse tai vuokrata itselle sitä, mitä tarvitsee vain lyhyen ajan.

Vuokraus on ekologinen ja taloudellisesti järkevä vaihtoehto ostamiselle. Se vähentää turhaa kuluttamista, eikä tavaroita kerry kotiin viemään säilytystilaa. Vuokraus on myös osa kiertotaloutta: tavarat kiertävät käyttäjältä toiselle ja ne pysyvät mahdollisimman pitkään käytössä. Vuokraamisen suosio onkin kasvanut voimakkaasti.

Nettivuokraus.com tarjoaa vuokraajille ja vuokranantajille markkinapaikan, jossa tavarat ja ihmiset löytävät toisensa nopeasti ja helposti. Laajasta valikoimasta löytyy vuokrattavaa lähes jokaiseen tarpeeseen. Vuokraus ja kierrätys ovat ympäristöä ajattelevan kuluttajan vaihtoehto. Maapallo ei kestä nykyistä kuluttamisen tahtia. 

Älä osta turhaa

Vuokraaminen kannattaa, kun tietää, että ei tule käyttämään tiettyä tavaraa kuin muutaman kerran. Vuokraaminen on hyvä ratkaisu myös silloin, kun halutaan testata sellaisia tuotteita, joiden ostamista vielä harkitaan. Se on lisäksi käytännöllinen keino kokeilla uutta harrastusta, johon pitäisi ostaa kalliit välineet. Vuokraamalla voi katsoa, onko harrastus oikeasti niin innostava ja kiinnostava, että välineet kannattaa ostaa omaksi. 

Toki vuokraamalla voit myös säästää selvää rahaa. Tulee edullisemmaksi vuokrata asuntoauto tai vene kuin ostaa ne, jos niitä käytetään vain muutaman kerran vuodessa. Samoin kuin remonttia varten ei kannata ostaa kallista konetta, jota tarvitsee vain lyhyen ajan. Lisäksi vuokratessa voi saada tärkeitä ja hyödyllisiä käytännön vinkkejä omistajalta. 

Tavarat kiertoon vuokraamalla

Omien tavaroiden vuokraaminen eteenpäin on mainio keino saada ne aktiiviseen käyttöön ja tarjota muillekin mahdollisuus hyötyä niistä ja tienata samalla hieman lisätuloja. Vuokraaminen säästää luontoa, koska se vähentää uusien tuotteiden ostotarvetta. Se pidentää myös tavaroiden käyttöikää. Turhiksi käyneet tavarat päätyvät helposti kaatopaikoille jätteeksi, vaikka niillä olisi vielä käyttövuosia jäljellä. 

Oikeastaan melkein mitä vain voi tarjota vuokralle. Esimerkiksi toukokuussa 2018 Nettivuokraus.comista haettiin paljon mm. peräkärryjä, asuntovaunuja, paljuja, vesijettejä, mökkejä ja pakettiautoja.

Auton vertaisvuokraus eli oman auton vuokraus on yksi mahdollisuus pistää hyvä kiertämään. Jos et itse tarvitse autoasi esimerkiksi ulkomaan lomamatkan vuoksi, kannattaa se laittaa vuokralle ja antaa jollekin toiselle mahdollisuus lähteä sillä tien päälle. 

Vuokralla olevat tavarat eivät loju varastoissa ja niistä saa lisätuloja. Kannattaa siis penkoa varastoja ja miettiä, mitä vuokrattavaa itseltä löytyisi. 

Suomessa kiertotalousteemaa edistää alan yritysten ohella mm. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Sitra hyväksyi 2017 Nettivuokraus.comin mukaan kokoamalleen Kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle.

 

Teksti: Nina Malmberg

Kuva: 123rf

 

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg