Saariselkä on rauhallisesta lomailusta nauttivan paratiisi

Saariselkä huokuu luonnon kauneutta ympäri vuoden. Sieltä löytyy monipuolinen rinnekeskus sekä Suomen pisin pulkkamäki. Lisäksi erämaiden läpi virtaavat kuuluisat kalajoet sekä vaellusreitit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet monipuoliseen harrastamiseen.

Euroopan pohjoisimmassa rinnekeskuksessa lasketaan Kaunispään ja Iisakkipään tuntureilta samaan kuruun. Erilaisia rinteitä löytyy 15 kappaletta ja ne tarjoavat haasteita monen tasoisille laskijoille. Lisäksi Saariselältä löytyy Snow Park. Rinteistä pääsee nauttimaan täysin rinnoin kunnollisilla ja omalle tasolle sopivilla lasketteluvälineillä. Lumilaudalla kurvailu tuo vaihtelua lasketteluun.

Koko perheelle sopiva pulkkamäki on Suomen pisin. Se tarjoaa huimat 1,2 kilometriä pitkän laskun. Saariselällä voi lähteä tarpomaan myös umpihankeen sitomalla jalkaan lumikengät. Ulkoilun jälkeen on mukava pulahtaa avantoon ja hikoilla sen jälkeen saunakärryssä. Lämpimässä vedessä lillumisesta nauttiva voi vuokrata mukaan paljukärryn.

Puhdasta Lapin luontoa voi ihastella rauhallisella hiihtoretkellä. Latuverkostoa löytyy 200 kilometrin verran ja osa siitä kulkee Urho Kekkosen kansallispuiston alueella. Koko perheelle löytyy oma sopiva hiihtopaketti murtomaasuksilla tai luistelusuksilla. Päiväretkelle kannattaa ottaa mukaan kunnon retkeilyvarusteet. Tukevasti selkään istuva rinkka on mukava raskaissakin paikoissa. Sinne voi pakata eväät ja retkikeittimen. Kuuma kahvi ja lämmin eväs kruunaavat levähdystauon.

Saariselkä tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden ja se on vaeltajan paratiisi. Mikäli haluaa nousta pyörän selkään, niin myös maastopyöräretkiin on oiva tilaisuus. Maastopyörä tai fatbike vain alle ja menoksi.

Yötön yö tarjoaa kesäisin luonnossa uskomattomia elämyksiä. Erämaiden läpi virtaavat kuuluisat kalajoet tarjoavat toimivilla kalastusvälineillä unelmien täyttymystä hipovat mahdollisuudet. Melontareittejä löytyy kovia kuohuja rakastaville sekä ensimmäistä kertaa kanootin matkaan lähteville. Mukaan vain omiin taitoihin sopiva kanootti.

Aloita loman suunnittelu tutustumalla Saariselän loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin. Tai miltä tuntuisi yöpyä matkailuautossa, jolla pääsisi kätevästi katsomaan myös muita paikkoja lähellä? 

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg