Ryhdy vuokralleantajaksi: Maria sai pakettiautonsa vuokraamisesta apua kulujen kattamiseen ja mukavia kohtaamisia

Nettivuokraus käy kuumana kesän korvilla. Mökki- ja puutarhakuljetuksiin voi kätevästi vuokrata pakettiauton, tai tarjota Marian tavoin omaansa sitä tarvitsevalle.

Pakettiauton hankkimista siivitti mahdollisuus vuokraamiseen

Vertaisvuokraus on hyvä tapa saada lisätienestiä ja löytää käyttöä tyhjän panttina seisovalle omaisuudelle. Se on myös ekoteko, sillä vuokrausmahdollisuuksien lisääminen vähentää osaltaan kulutusta, kun uutta ei tarvitse ostaa. Helsinkiläinen Maria on vuokrannut pakettiautoaan monesti Nettivuokrauksen kautta. Hänellä oli mahdollisuus mielessä jo autoa hankkiessa.

“Meillä on vaihteleva tarve pakettiautolle”, Maria kertoo. “Kun auto on vapaana, sen kuluja voi kattaa kätevästi vuokraamalla sitä muille tarvitseville.” Vuokrakorvauksien lisäksi käteen on jäänyt mielenkiintoisia kohtaamisia. 

Auto muiden käyttöön turvallisesti ja omilla ehdoilla

Ensimmäiseksi Maria lisäsi pakettiauton tiedot palveluun. “Halusimme auton olevan käytössämme aina kun tarvitsemme sitä, joten laitoin ehdoksi, että vuokralleantajana meidän tulee hyväksyä ehdotettu ajankohta”, Maria sanoo. “Yhteydenotot tulivat palvelun kautta ja sovimme yksityiskohdat vuokraajan kanssa.” 

Maria kiittelee vuokrausprosessia. “Kaikki meni tosi hyvin. Sovimme vuokraukset joustavasti niin, että auto haettiin meiltä ja palautettiin tänne”, hän kertoo. Turvaa toi vuokralleottajan palveluun maksama vuokravakuus. “Meidän ei tarvinnut murehtia tai kysellä perään. Vuokraaja vahvisti varauksen maksamalla palvelun kautta. Auton palautuksen jälkeen saimme automaattisesti sovitun maksun, ja vakuus palautui toiselle osapuolelle.”

Ihmisten tapaaminen oli mukava bonus

Autolla oli runsaasti kysyntää alusta asti. “Meille tuli paljon yhteydenottoja, joista noin puolet päätyi vuokraamiseen. Suurin este oli lyhyt varoaika, joskus ihmiset toivoivat autoa jo samalle tai seuraavalle päivälle”, Maria sanoo.

Yleisin vuokrauksen syy oli muutto, mutta joukkoon mahtui myös erikoisempia tarpeita. “Oli kiva tavata uusia ihmisiä. Lähes jokainen kertoi, mihin aikoo pakua käyttää. Mieleen jäi muusikko, joka tarvitsi autoa soittimiensa kuljettamiseen”, Maria kertoo. Keväällä ja alkukesästä pakettiautoja tarvitaan erityisesti mökki- ja puutarhatarvikkeiden kuskaukseen.

Vertaisvuokraus on win-win-tilanne

Kun omistaja laittaa tavaransa vuokralle, on hänellä tienaamisen lisäksi mahdollisuus saada rutkasti hyvää mieltä. Vuokraaja saa aidosti hyödyllisen kokemuksen, ja ympäristö kiittää, kun ostamisen sijaan käytetään kiertotalouden palveluja.  

Marialle jäi vuokraamisesta positiivinen kokemus. “Lopetimme pakettiauton vuokraamisen, koska puolisoni tarvitsi sitä päivätyössään. Kun tilanne sallii, laitamme sen varmasti jälleen vuokralle”, hän sanoo.

Löydä Nettivuokrauksesta pakettiauto kesän tarpeisiin tai laita omasi vuokralle!

Muuttovälineitä
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg