Ruka lupaa yli 200 hiihtopäivää vuodessa

Laskuttelukausi jatkuu Rukalla toukokuun alkuun asti. Sen jälkeen on aika vaihtaa sukset ja lumilauta golfbägiin, vaelluskenkiin tai vaikka kajakkiin. Upeissa maisemissa riittää touhua vuoden ympäri.

Rukan rinteissä pääsee laskettelemaan pitkälle kevääseen ja hiihtämäänkin lupausten mukaan yli 200 päivänä vuodessa. Mikäli kaipaa enemmän haasteita ja yllätyksiä, niin Rukalla on mahdollista laskea myös luonnonlumi-, metsälasku- ja freeridealueilla.

Kaamoksen aikaan maailman pohjoisin valofestivaali Polar Night light festival tuo valoa pimeyteen. Festivaalin aikaan rinteet valaistaan upealla loistavalla valaistuksella. Perjantaisin rinteessä pääsee laskettelemaan myös yöaikaan. Nautinnollisen laskettelun jälkeen kannattaa vuokrata mökille palju, johon pääsee lämmittelemään ja rentoutumaan päivän touhuista.

Talviurheiluun vaihtelua kaipaavan kannattaa kokeilla Fatbikella eli läskipyörällä ajamista. Siitä on tullut uusi suosittu harrastus. Rukan alueen lähelle on viitoitettu fatbike-reitti, joka kunnostetaan aina lumisateen jälkeen.

Kansallispuistojen lähellä sijaitsevat alueet eivät nukahda kesällä tai syksylläkään. Silloin kaivetaan kalastusvälineet esiin ja lähdetään kuohuvien koskien rannoille. Kajakit ja kumilautat tarjoavat mahdollisuuden kokea kosken voima konkreettisesti. Kumilautoilla voi lähteä isompikin porukka kerralla kosken kuohuihin.

Kuusamosta löytyy myös 18-reikäinen golfkenttä kesäkauden aktiivilomaa etsiville. Luonnon rauhaa kaipaavan kannattaa napata vaelluskengät jalkaan ja reppu selkään ja suunnata vaellusreiteille. Ei muuta kuin nenä kohti Rukaa.

Aloita loman suunnittelu tutustumalla Rukan-alueen loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin.

Toimittaja: Nina Malmberg

Kuvat: istock.com ja Nettivuokraus.com

 

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg