Pyhtään kesäinen Kaunissaari

Suomessa on useampia Kaunissaaria, mutta se aito ja alkuperäinen löytyy Itäiseltä Suomenlahdelta Kotkasta. Tämä saaristolaishelmi lunastaa nimensä upeilla luontoreiteillään ja meren ympäröimillä hiekkarannoillaan. Lähde viettämään idyllistä kesäpäivää Kaunissaaressa! Lue koko juttu Seurasta.

Matka saareen

Puolentoista tunnin pituinen matka Kaunissaareen taittuu vuokraveneellä tai pari kertaa päivässä kulkevalla yhteysaluksella. Kahviosta voi ostaa itselleen kupposen kuumaa ja siirtyä kannelle ihailemaan horisontissa siintäviä ulappamaisemia. Päämäärään saavuttaessa edessä häämöttää mäntyjen kehystämä saari. Alus saapuu suojaisaan satamapoukamaan. 

Kukkaloistoa ja strömsöläistä tunnelmaa 

Lokit kirkuvat laiturin edustalla, kauempaa kuuluu koiran haukuntaa. Kotkan kaupungin hälinä on jäänyt kauas taakse. Punamullattujen venevajojen ympäröimässä kalastajasatamassa leijailee tervattujen rakennusten ja savukalan tuoksu. Kalastaja myy kojustaan siikaa, lohta ja kampelaa. 

Sataman vieressä olevan kahvilan terassille voi istahtaa vaikkapa syömään herkullista, kiviuunissa paistettua pizzaa. Kahvilan yhteydessä on lisäksi pieni kyläkauppa, josta saa ostaa elintarvikkeita, olutta ja virvoitusjuomia.

Kaunissaaren talojen pihat ovat kuin Strömsön idyllistä - hyvin hoidettuja ja täynnä hedelmäpuita. Luonto kukkii kaikissa sateenkaaren väreissä, skaala vaihtuu sitä mukaa kun kesä etenee syksyä kohti. Asukkaat ovat vieraanvaraisia ja tervehtivät saaren vierailijoita kauniiden pihojensa suojista. 

Satamalahden tuntumassa on Saarestolaismuseo. Siellä on näytillä pieniä meriaiheisia esineitä, joista jokaisen taakse kätkeytyy kiehtovia tarinoita saaren asukkaista. 

Yöpymismahdollisuudet

Saarella on mahdollisuus yöpyä pienissä vuokramökeissä tai telttailualueella. Kauniina kesäyönä on ihana nukahtaa meren kohinaan ja ihastella merimaisemia heti herättyään. Eväitä ei tarvitse ottaa erikseen mukaan - kyläkaupan antimilla tulee mainiosti toimeen.

Vuokraa teltta ja makuupussi, tee päiväretki Kaunissaareen tai vuokraa lomamökki Kotkassa.

Rauhallista rantaelämää 

Hautausmaan rantapoukamasta löytyy upea hiekkaranta, joka on ihanteellinen lasten vesileikkeihin. Kaunissaaren rannoilla saa viettää kesäpäivää rauhassa, toisin kuin kaupunkiasutusten läheisyydessä sijaitsevilla täpötäysillä rannoilla. 

Kaunein hiekkaranta avautuu saaren pohjoiskärjessä. Sinne on noin tunnin kävelymatka, mutta pyörällä matka taittuu nopeammin. Matka on sen arvoinen - avautuva merimaisema kuljettaa kävijän hetkessä kiireettömään saaristolaistunnelmaan. 

Suunnitteletko pyöräretkeä Kaunissaareen? Vuokraa pyörä.

Tiesitkö?

Kaunissaaren lähettyvillä järjestetään myös kesällä Kotkan meripäivät.

Lue Seuran artikkeli Matkailuhelmi Suomessa: Idyllinen Kaunissaari.

Teksti: Nettivuokraus.comin referaatti Anne Saarenojan kirjoittamasta artikkelista.

Kuvat: 123rf.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg