Pyhä hehkuu luonnon kauneutta ympäri vuoden

Pyhä on panostanut perhelomailuun Perheseikkailualueen laajennuksella. Alueelta löytyy myös maailmancup-tason Piste Palander ja junioreille Fun Park. Retkeilijöille riittää polkuja upeissa maisemissa. Kalastajille löytyy myös monipuolisia apajia.

Pyhällä voi seikkailla perheen kesken elämyksellisillä perherinteillä ja metsälaskureiteillä. Porukan pienimmätkin pääsevät laskemaan revontuliteemalla maalatun graffititalon läpi. Koko perheelle kannattaa vuokrata laskettelupaketit loman ajaksi. Pohjoisrinteet tarjoavat rauhallisemmasta laskettelusta nauttiville sopivat mäet niin lasketteluun kuin lumilautailuun. Kovempaa kyytiä haluaville löytyy maailmancup-tason Piste Palander ja vapaalaskurinteillä voi hakea omia rajojaan.

Pyhä-Luoston kansallispuistossa pääsee hiihtämään monipuolisilla laduilla. Maastohiihtoa varten löytyy 150 kilometrin verran eri tasoisia latuja. Ne mahdollistavat myös retkeilyn Pyhän tunturista Luostoon, sillä ladut ovat yhteydessä toisiinsa. Retkeilyyn voi vuokrata rinkan ja täyttää sen herkullisilla eväillä ja retkivälineillä. Pidempää retkeä varten voi hankkia makuupussin taukopaikoilla levähtämistä varten. Mikäli hiihto ei innosta, voi sitoa jalkaansa lumikengät.

Omia rajojaan voi testata myös pyörän selässä ja napata alleen fatbiken. Reittejä riittää niin helppoa kuin vaativaakin kuntoilua haluavalle. Jos haluaa vain istua ja nauttia maisemista, niin mikä sen mahtavampaa kuin istahtaa jäälle pilkkivälinesetin kera ja keskittyä kalojen maailmaan.

Pyhä-Luosto tarjoaa oivat mahdollisuudet kalastukseen myös järvien ollessa sulana. Kalastusvälineet mukaan matkaan ja nauttimaan luonnon rauhasta järven rannalla. Laineiden liplatusta kaipaavat voivat lähteä seikkailemaan myös kanootilla.

Sulan maan aikana Pyhällä voi liikkua maastopyörällä monipuolisilla reiteillä tai lähteä patikoimaan ja napata perheen pienimmän kantorinkkaan. Näillä reissuilla ei tarvitse omistaa autoa, sen voi vuokrata loman ajaksi. 

Aloita lomasi suunnittelu tutustumalla alueen loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin. Mökkejä ja loma-asuntoja löytyy moneen makuun kelomökeistä hulppeampiin huviloihin. Ulkoilun jälkeen mökillä voisi olla ihana myös pulahtaa paljuun.

Tutustu myös Pyhän alueen paljuihin, kylpytynnyreihin ja muihin elämyksiin.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com ja nettivuokraus.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg