Puutarhanhoito syksyllä – vuokraa oksasilppuri, klapikone ja muut välineet

On jälleen aika saattaa pihamaa talviunille ja pilkkoa polttopuut. Järeämmätkin työkalut on mahdollista vuokrata vaikka vain viikonlopuksi. 

Oksasilppuri on sen verran jämerä puutarhakone, ettei sitä voi käynnistää aivan kylmiltään. Miika Meriläinen Vuokraveikot Oy:stä toteaa, että laitteen luovutuksen yhteydessä vuokraajalle annetaan opastusta laitteen käyttämiseen vuokraajan tiedot ja taidot huomioon ottaen.

- Asiakkaat alkavat pikkuhiljaa tiedostaa, että vuokraus voi olla monessa tapauksessa järkevä vaihtoehto omistamisen sijaan.

Raivaussahalla ja pensasleikkurilla on kysyntää tasaisesti keväästä syksyyn, mutta oksasilppurin osalta keskikesällä on hiljaisempaa. Suurin kysyntäpiikki laitteilla on keväällä ilmojen lämmittyä, mutta moni siistii pihan oksista myös syksyllä.

- Laitteiden suosituin vuokra-aika on viikonloppuvuokraus eli perjantai-iltapäivästä maanantai-iltapäivään.

Vuokrauksen jälkeen Meriläinen tarkistaa laitteen päällisin puolin läpi, ja että kaikki osat ovat paikallaan ja ehjiä. Samalla tarkistetaan terien terävyys ja tarvittaessa teroitetaan. Lopuksi laite puhdistetaan, jos tarve niin vaatii.

- Laitteet palautuvat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa normaalin kulumisen rajoissa. Vaikka laitteen puhdistus on vuokraajan tehtävä, välillä laitteet palautuvat suoraan käytön jäljiltä joko laiskuuden takia tai sitten vedotaan siihen, ettei tiedetty miten laite tulisi puhdistaa, Meriläinen harmittelee.

Joskus ihmiset ovat huolissaan, jos laite sattuukin rikkoutumaan heidän käytössään. Muutamassa tapauksessa asiakas on saanut laitteen rikki huolimattomuudellaan ja silloin he ovat olleet korvausvelvollisia.

- Näissä tapauksissa asiakas on maksanut joko huollon kokonaisuudessaan tai varaosan hinnan. Jos laite rikkoontuu tekniseen vikaan ja laitetta on käytetty ohjeiden mukaan, tällöin korjaus jää meidän vastuulle. 

Vuokraveikot Oy:n syyspuuhien laitevuokrat: 

Oksasilppuri 25€/vuorokausi, 50€/viikonloppu

Polttomoottorikäyttöinen halkomakone 50€/vuorokausi, 100€/viikonloppu

Raivaussaha 40€/vuorokausi, 60€/viikonloppu

Pensasleikkuri akulla 15€/vuorokausi, 35€/viikonloppu 

Parhaat koneet vuokravalikoimiin

Vaikka syyspuuhat ovat hyvässä vauhdissa, suunnittelee Antti Mäntylä RentCenter Oy:ssä jo talvella lähestyvää huolto- ja päivitysjaksoa.

- Laitteet palautuvat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa ja siisteinä, mutta talven aikana huollamme kaikki laitteet ja tarvittaessa vaihdamme niitä uusiin.

Jokaisen vuokrauksenkin jälkeen tarvittaessa ne siistitään sellaiseen kuntoon, että niitä voi kuljettaa henkilöautossa.

- Käymme aina laitteet läpi, tarkistamme ja tarvittaessa teroitamme terät. Etsimme vuokrattaviksi tuotteiksi aina omasta kategoriastaan parhaat koneet, jotta työt varmasti onnistuvat.

Syksyllä on kysyntää lehtipuhaltimelle ja pensasleikkurille. Klapikone ja oksasilppuri ovat myös meneviä tuotteita lukuun ottamatta keskitalvea.

- Laitteita ei ole juurikaan rikkoutunut. Jos kyseessä on tekninen vika, me vastaamme siitä. Jos kyseessä on selkeä käyttövirhe, niin asiakas maksaa korjauksen omavastuun ylärajaan saakka. Omavastuu vaihtelee, mutta yleensä se on 250 euroa.

RentCenterin henkilökunta näyttää vuokraajalle teknisesti laitteen käytön ja antaa vinkkejä, joilla työ on helpompaa. Yleisin vuokra-aika on viikonloppupaketti tai vuorokausi.

- Tietoisuus vuokrauksesta lisääntyy koko ajan. Ihmiset ovat myös huomanneet, että sen sijaan että ostaisi halvan koneen, kannattaa vuokrata kunnollinen. 

Katso kaikki vuokrattavat puutarhanhoitovälineet:

Vuokraa oksasilppuri

Vuokraa klapikone

Vuokraa lehtipuhallin

Vuokraa pensasleikkuri

Teksti: Outi Suoranta

Kuva: 123rf

 

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg