Oulangan kansallispuiston maagisuus kutsuu harrastamaan

Hiihdä, lumikenkäile, patikoi tai melo itsesi Oulangan upean luonnon syleilyyn. Se odottaa ympäri vuoden harrastamaan ja hiljentymään.

Oulangan kansallispuistossa kohtaavat pohjoinen, eteläinen ja itäinen luonto muodostaen kulkijalle taianomaisen elämyksen. Hakipa sitten hiljaisuutta tai vauhtia ja hurjia tilanteita, niin Oulanka ei jätä kylmäksi. Siellä pääsee haastamaan Oulankajoen kuohuja 13 kilometrin pituisella melontareitillä. Rauhallisemmasta etenemistä tykkäävät voivat valita kanootilla tai kajakilla toisen reitin.

Melontaan kannattaa yhdistää esimerkiksi kalastaminen ja vuokrata mukaan kunnolliset kalastusvälineet. Päivän touhujen jälkeen on mukava rauhoittua ja pistää retkikeitin tulelle. Herkullisten eväiden jälkeen vatsa on täynnä ja silmät painuvat kuin itsestään kiinni lämpimässä makuupussissa ja suojaisassa teltassa.

Patikoijan paratiisi

Patikoitsijalle Oulanka tarjoaa hekumallisia maisemia ja niistä nautiskelua, vaikka riippusiltaa ylittäessä. Alueella kohtaa niin pohjoisen, eteläisen kuin itäisenkin luonnon eläimiä. Sieltä löytyy erilaisia vaellusreittejä lyhyistä päiväretkistä yli 80 kilometrin pituiseen Karhunkierrokseen. Osa niistä sopii myös talviseen patikointiin. Tasaisen maaston tallustamiseen tylsistyneelle on myös jyrkänteitä, joita voi kiipeillä ylös. Oulangan kansallispuiston luonnon rikkaus ja kauneus herättävät valokuvaamisen halun. Vuokraa kamera tai videokamera, jolla saat tallennettua näkemiäsi eläimiä ja maisemia.

Talvella pilkkijän paras ystävä on pilkkivälinesetin lisäksi pilkkikoju. Niiden kanssa jäällä odottelu sujuu mukavissa merkeissä. Lumikengillä pääset liikkumaan omia polkujasi tai valmiiksi tallottuja reittejä. Oulangan erämaareitti sopii sekä lumikenkäilyyn että maastohiihtoon.

Parhaiten pääset Oulangan kansallispuistoon autolla. Alueen parkkipaikoille voi vuokrata myös asuntoauton ja yöpyä siinä. Suojaisassa ja lämpimässä nukutun yön jälkeen on mukava lähteä uudelle retkelle. Tilavampaa majoitusta kaipaaville löytyy monipuolinen valikoima erilaisia loma-asuntoja ja vuokramökkejä. 

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg