Oma vai vuokrattu lumilinko?

Iso tontti vaatii lumilinkouksen niin usein, ettei vuokraamisessa ole mieltä. Pienemmällä pihalla taas lumikola ja -lapio riittävät suurimman osan talvea. Jos lumilingon apua tarvitaan harvoin, vuokraaminen on kätevä ratkaisu.

- Tyypillinen lumilingon vuokra-aika on yksi päivä ja hinta noin 40–60€/vrk. Viikkohinta riippuu varaustilanteesta. Lumilinko on sesonkituote, ja kunnon lumisateen jälkeen kysyntä kasvaa. Silloin varauksissa on ruuhkaa. Jos tontilta pääsee kulkemaan kolan ja lapion avulla, voi suuremman raivaustyön tehdä myöhemminkin. Ideam Rentissä palvelemme joka päivä kello 8–20, mikä helpottaa laitteiden saatavuutta, helsinkiläisen Ideam Rentin yrittäjä Jani Åhman kertoo. 

Lumilinko vuokrataan usein mökille tai yritysten vähän käytetyille kiinteistöille. 

– Autamme valitsemaan asiakkaan tarpeisiin sopivan laitteen. Kuljetuspalvelu onnistuu kotiovelle muutamalla kympillä, mutta kustannussyistä mökkireissuille vuokraamme usein pakettihintaan peräkärryn ja lumilingon.

Käyttökoulutus kuuluu hintaan

Yritys opastaa myös laitteen käyttöön ja säilytykseen liittyvissä perusasioissa.

– Kun vuokraamme koneen, käymme sen käytön asiakkaan kanssa läpi. Linko heittää lumet poistotorven kautta ja suunnan voi käyttäjä säätää itse. Lumilingossamme on itse vetävät kumitelat, joten koneen käyttö on nopeaa, kevyttä ja helppoa, eikä sitä tarvitse itse työntää. 

Kunnolla tehty käyttökoulutus lisää myös vuokraajan vastuuta. Laite pitää palauttaa yhtä hyvässä kunnossa kuin vuokraushetkellä. Asiakkaan virheestä johtuva vika tulee hänen korjattavakseen, muut viat korjaa vuokrausyritys.

Lumilinkoa ei voi myöskään jättää lukitsematta pihalle yöksi, koska se voidaan varastaa.

– Mielestäni lumilingon vuokraaminen ja ostaminen sopivat erilaisiin tarpeisiin. Jos tontti on iso tai sille tulee talvella paljon lunta, lingon ostaminen omaksi on järkevää. Toki oma laite pitää myös huoltaa, korjata ja säilyttää itse. Vuokraus on helppoa ja sopii monelle paremmin, Åhman toteaa. 

www.ideam.fi

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg