Näin hallinnoit varauksia – vuokranantajan opas

Päätitkö ryhtyä vuokranantajaksi Nettivuokraus.com-palvelussa? Hieno juttu! Tähän oppaaseen olemme koonneet helpot ohjeet sujuvaan varausten ja viestien hallinnointiin sekä vuokratapahtumien tarkasteluun.

Työpöytä on vuokranantajan tärkein työkalu

Työpöydältä vuokranantaja löytää kaiken tarvitsemansa: Varaukset, viestit, ilmoitukset, vuokrausmallit, asetukset sekä raportit. Löydät työpöydän Nettivuokraus.com-sivuston oikeasta yläkulmasta, kun olet kirjautuneena palveluun.

Varaukset ja viestit 

Saat kaikista varauspyynnöistä ilmoituksen sähköpostiisi. Varauksen tarkemmat tiedot löydät omalta työpöydältäsi 'Varaukset ja viestit'-sivulta. Jos varaus on esimerkiksi tilassa 'Vanhentunut', ole yhteydessä vuokraajaan mahdollisimman pian, jotta saat vietyä vuokraustapahtuman loppuun asti. 

Varausta klikkaamalla näet varauserittelyn, vuokra-ajan sekä viestihistorian. Täältä voit hyväksyä/hylätä varauksen, tehdä tarjouksen tai vastata tiedusteluun. 

Tarjouksen tekeminen

Jos haluat lähettää vuokranantajana tarjouksen vuokraajalle, voit tehdä sen helposti 'Tee tarjous'-painikkeen kautta, joka löytyy 'Viestit- ja varaukset'-sekä 'Varauskalenteri'-sivulta. Vuokraaja saa sähköpostitse ilmoituksen tekemästäsi tarjouksesta ja voi halutessaan hyväksyä ja maksaa sen vaikka heti. Kannattaa muutenkin pitää mielessä, että nopea reagointi tiedusteluihin lisää mahdollisuuksiasi onnistua vuokrauksen toteutumisessa. Muista siis vastata aktiivisesti kiinnostuneille vuokraajille.  

Vahvistetut varaukset

Voit tarkastella jo vahvistettuja varauksia ja niiden maksuja työpöydän 'Asetukset ja raportit'-sivulla. Jokaisesta vahvistetusta ja maksetusta vuokratapahtumasta muodostuu raportti, joka on tulostettavissa valitulta ajalta tai vuosikohtaisesti. Raportilla näkyy vuokratulojen määrä sekä Nettivuokraus.com:lle maksettava välityspalkkio. Tästä on hyötyä tehdessäsi verottajalle ilmoitusta vuokratuloistasi.

Tiimimme toivottelee sinulle tuottoisia hetkiä Nettivuokraus.com-palvelumme parissa! 

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: Nettivuokraus.com ja istockphoto.com

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg