Mökkejä vuokrataan yhä enemmän – varauspiikki elokuussa

"Parasta mökkilomassa on se, ettei lomalle tarvitse lähteä välttämättä pitkäksi aikaa tai ajaa kauas. "

Mökkejä vuokrataan eniten elokuussa

Mökkivuokrausten määrä kasvaa yli 10 prosentin vuosivauhtia, kertoo Nettivuokrauksen tekemä selvitys. Vuokrausten määrä on lähes viisinkertaistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Elokuusta alkaa vuoden vilkkain varausaika, jolloin mökkejä vuokrataan jo jouluksi sekä talvi- ja kesälomille. 

Lähimatkailu yhä suositumpaa

– Mökkeily ei enää edellytä loma-asunnon omistamista. Vuokramökkeily on myös mahdollisuus tutustua uusiin paikkoihin ja välttyä oman mökin työleiriltä, kertoo Nettivuokrauksen tuotepäällikkö Linda Tverin.

Lisääntyneeseen mökkeilyyn on monia syitä, tärkeimpinä niistä internet-varausten ja lähimatkailun suosion kasvu sekä parantunut taloustilanne.

Mökkeily vilkkainta keväällä

Maaliskuu oli vuonna 2018 yllättäen suosituin vuokramökkeilykuukausi. Mökkeilykautena tunnettu heinäkuu jäi toiselle sijalle, joulukuu sijoittui kolmanneksi. Talvella suunnataan paljon esimerkiksi laskettelukeskusten läheisyyteen.

– Kesälomien jälkeen aletaan nopeasti suunnitella ja varata seuraavia lomia. Parhaat menevät päältä. Mökkeilijät arvostavat yleensä mahdollisimman lyhyttä ajomatkaa, hyvää varustetasoa ja sijaintia, kertoo Tverin.

 – Parasta mökkilomassa on se, ettei lomalle tarvitse lähteä välttämättä pitkäksi aikaa tai ajaa kauas. Hiihtokeskuksia, kansallispuistoja ja muita upeita paikkoja löytyy kaikkialta Suomesta. Lähilomalla ympäristökuormituskin jää yleensä pienemmäksi kuin kaukokohteisiin lennettäessä.

Katso vuokrattavat mökit Nettivuokrauksessa.  

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: istock.com

 

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg