Mira ja Sampsa vaihtoivat etelänloman seikkailuun Suomessa - vietä sinäkin kaikkien aikojen karavaanikesä

Mira ja Sampsa ottivat Nettivuokrauksesta asuntoauton alleen ja viettivät unohtumattoman loman karavaanarielämään tutustuen. Matkustusrajoitusten myötä kotimaan matkailu on tänä kesänä suositumpaa kuin koskaan.

Espanjan loman peruutus synnytti idean road tripistä

Kevät 2020 on laittanut monen kesälomasuunnitelmat uusiksi. Niin kävi myös Miralle ja Sampsalle, jotka olivat valmistautuneet lähtemään etelän aurinkoon. Aiemmin haaveilun tasolla ollut ajatus matkailuautoreissusta alkoi kiehtoa, ja pariskunta laittoi tuumasta toimeen

“Mökkeily on meille arkea, joten halusimme tehdä lomalla jotain spesiaalia”, Mira kertoo. “Lomataajuudelle virittäytymiseen auttaa maisemanvaihdos ja kotimaan matkailu on meille uutta. Olimme molemmat sitä mieltä, että tämä on paras idea ikinä.”

Auto löytyi helposti ja vuokraajan jututtaminen toi varmuutta

Sampsa alkoi tutkia matkailuautotarjontaa ja löysikin nopeasti hyvän. “Hymer-merkkinen auto miellytti silmää sisältä ja ulkoa, ja integroitu malli oli sopivan tilava”, hän sanoo. Kumpikin oli asuntoautoilun noviisi, mutta Mika Pohjosen vuokraamo antoi kattavat lisätiedot puhelimitse. “Kyselimme sähköistä, vedestä ja yleisesti auton käytöstä. Vuokraajan kanssa juttelemalla sai hyvän käsityksen auton ominaisuuksista.”

Matka alkoi Helsingin Katajanokalta, ja Lahdessa Sampsa ja Mira saivat matkailuauton alleen. Oman auton sai jättää maksutta vuokraamon parkkipaikalle. “Olimme etukäteen päättäneet suunnata Tuuriin, mutta siitä eteenpäin pidimme suunnitelmat avoimina”, Mira kertoo. “Hauskinta karavaanilomalla on se, että voi ajella spontaanisti minne mieli tekee.” Tuurista pariskunta päätyi Helvetinjärven kautta Härmälän leirintäalueelle Tampereelle.

Karavaanarielämä vei mukanaan

Kotiutuminen liikkuvaan majoitukseen sujui nopeasti. “Oli jännää nukkua, syödä ja oleilla autossa, mutta se teki kokemuksesta ainutlaatuisen”, Mira kertoo. “Reissufiiliksen kruunasi vastaantulevien karavaanareiden morjestaminen”, hän nauraa.

Pariskunta hyödynsi leirintäalueiden WC- ja suihkutiloja, mutta ruoanlaitto hoitui auton välineillä. “Välineet kokkaamiseen olivat kattavat. Saimme pieneen lisähintaan mukaan myös hiiligrillin ja terassikaluston”, kertoo Sampsa. “Kesän ilta-auringossa grillaillessa ja auton edessä istuskellessa tunnelma haki vertaistaan. Siinä oli jotain todella rentouttavaa.”

Kotimaassa reissaaminen houkuttaa myös tulevaisuudessa

Loma päätteeksi Mira ja Sampsa palauttivat auton tankattuna ja siivottuna vuokraamosta annettujen ohjeiden mukaan. “Palautus meni sujuvasti ja saimme takuusumman takaisin. Vuokraajalla oli tehokas järjestelmä, sillä seuraava karavaanari oli kuulemma tulossa hakemaan autoa jo parin tunnin päästä.”

Matkailuautolomasta jäi käteen monta unohtumatonta muistoa. “Reissu oli ihana ja meininki tien päällä täysin omanlaisensa”, Mira hehkuttaa. “Vaikka idea lähtikin peruuntuneesta ulkomaanmatkasta, ei tämä taatusti jää viimeiseksi karavaanikesäksi.”

Tutustu valikoimaan ja varaa unelmien karavaanireissu!

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg