Mietyttävätkö matkailuauton ylläpitokulut? Tienaa matkailuautollasi rahaa laittamalla se vuokralle!

Lempääläinen Pertti Ojala hankki matkailuauton pari vuotta sitten koiranäyttelyissä käymistä varten. Ylläpitokustannukset alkoivat mietityttämään ensimmäisen vuoden aikana, kun auto seisoi suurimman osan ajasta vailla käyttöä. Syksyllä 2018 Ojala laittoi ilmoituksen Nettivuokraukseen, ja kysyntää on riittänyt.

Matkailuauto on näillä näkymin liikenteessä koko kesän.

”Olen joutunut jo myymään ei-oota heinäkuulle”, Ojala kertoo.

Ojalan kokemuksen mukaan auton vuokraamisella saa omia kustannuksia pienennettyä hyvin.

”En lähtenyt tähän sillä tarkoituksella että hakisin auton vuokraamisella voittoa, vaan että kattaisin pääomakulut ja niiden aleneman”, Ojala sanoo.

”Tällä hetkellä tuleva kesä näyttää niin hyvältä, että kolmen kuukauden vuokraukset kattaisivat auton koko vuoden pääoma- ja huoltokulut, kunhan ei tule mitään kolareita tai isompia korjauksia jotka saattaisivat syödä katetta. Kaikki, mitä tulee syyskuusta eteenpäin, olisi sitten pelkästään voittoa.”

Vuokraamisen turvallisuus miellyttää

Vuokraaminen toimii Ojalan tarkoituksiin erittäin hyvin, sillä auto on vain harvoin omassa käytössä.

”Käymme itse sillä lähinnä koiranäyttelyissä, ja ne reissut suunnitellaan puoli vuotta etukäteen. Laitamme omat varaukset myös Nettivuokraukseen, jolloin ne ajat näkyvät varattuina.”

Pertti Ojalan mukaan auton vuokraaminen vieraalle tuntuu turvallisemmalta Nettivuokrauksen kautta kuin ilman tätä palvelua. Yhtenä syynä siihen on vakuusmaksu, joka on Nettivuokrauksessa aina automaattinen.

”Vakuutusyhtiön vaatima vakuusmaksu on palveluntarjoajan tilillä tavallaan jemmassa, mikä on hyvä asia. Se palautuu takaisin tilille vuokrauksen päätyttyä. Myös vuokra tulee automaattisesti tilille, eikä tarvitse touhuta käteisen rahan tai varausmaksujen kanssa.”

Ojalalla on myös vene, jonka antamista vuokralle hän pohtii.

”Veneen kanssa mietityttää, miten varmennetaan että vuokraajalta löytyy osaaminen veneen kuljettamiseen. Se on siinä mielessä vähän arempi kuin auto, että ajokortti löytyy kaikilta. Myös veneen siivoaminen vuokrauksen jälkeen on haastavampaa kuin auton.”

Kuva: Pertti Ojalan Adria-merkkinen retkeilyauto on vuokrattuna lähes jatkuvasti. Auto käväisi vapun alla vain pikaisesti kotona Lempäälässä ja lähti heti uudelle reissulle Keski-Eurooppaan, tällä kertaa peräkärryn kanssa.

Tutustu: Pertti Ojalan profiiliin ja matkailuautoon Nettivuokrauksessa.

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg