Lumoudu Suomen kesästä – katso top 6 Suomen yllättävät lomakohteet!

Kaipasit sitten aktiviteetteja ja seikkailuja, luonnon helmassa rauhoittumista, iloisia elämyksiä lapsiperheelle tai kahdenkeskistä aikaa puolison kanssa, näistä kaupungeista löydät taatusti itsellesi sopivaa ohjelmaa ja nähtävää.

Kittilän kullan kimallus

Tiesitkö, että Kittilässä sijaitsee Euroopan suurin kultakaivos? Paikan geologisissa esiintymissä on muun muassa yli kahden miljardin vuoden ikäisiä vihreäkivimuodostumia. Kultaakin kalliimpia ovat kuitenkin Kittilän luonnon maisemat, joita pääset ihailemaan upeassa Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Tai miltä kuulostaisi luontoretki islanninhevosen selässä? ”Islanninhevostalli Lapin Saagassa on asiantunteva ja turvallisuuteen panostava henkilökunta sekä luontoa ja hevosia kunnioittaen toteutettu vaellus. Maisemat ja reitti olivat huikeat, mykistävää ja käsinkosketeltavaa kauneutta”, kertoo eräs asiakas. 

Vauhdikkaampaa aktiviteettiä etsivän kannattaa suunnata katseensa Leville. Levi on yksi Suomen monipuolisimmista hiihtokeskuksista, joka tarjoaa kesällä muun muassa koskenlaskua, melontaa ja frisbeegolfia.

Helppoa ja nopeaa matkustamista arvostavaa kiinnostaa ehkä tietää, että Kittilästä löytyy myös kansainvälinen lentoasema. Tutustu Nettivuokraus.comin loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin Kittilässä.

Karun kaunis Kuusamo

Kuusamon uskomattoman kaunille alueelle on siunaantunut uskomattoman rumia paikannimiä – kuten Pyllykkä, Hevonperseensilmälampi ja Mulkkukari. Karuista nimistään huolimatta Kuusamon erämaat ja kuohuvat kosket kalliokanjoneineen lumoavat kauneudellaan ja kutsuvat seikkailuun. Vuosi toisensa jälkeen lomailijat tulevat nauttimaan kuusamolaisesta luonnosta. Eikä ihme, sillä vastaavia maisemia ja vesistöjä ei ole missään muualla Suomessa.

Kuusamosta löytyy muun muassa Oulangan kansallispuisto, Karhunkierros, Kitka- ja Oulankajoet sekä lukematon määrä kalaisia järviä ja jylhiä vaaramaisemia. Kuusamon suosituin matkakohde, lomakeskus Ruka tarjoaa monipuolista ohjelmaa jokaiselle lomailijalle. Katso Nettivuokrauksen mökit Kuusamossa.

Kiehtova Kolari

Kolari on täydellinen lomakohde persoonallisia elämyksiä kaipaavalle matkailijalle. Näkemisen arvoisena paikkana mainittakoon Erakko Heikkisen kämppä. Siellä asui 1800-luvun loppupuolella syntynyt Eemel Antinpoika Heikkinen. Pihapiirissä on kaksi asuntoa, joista toinen on kaivettu maahan. Asunnossa on pieni pöytä, ikkuna ja vanha kivinen takka. Yksinkertaista elämää elänyt mies löydettiin tiluksiltaan kuolleena vuonna 1945. Alue on sittemmin entisöity ja paikalla on nykyisin retkeilytoimintaa. 

Kolarin museoissa pääset niinikään hyppäämään aikamatkalle 1800-luvun lopun talonpoikaiselämään.  Matkakohteista Ylläs on Kolarin tunnetuin paikka, josta löytyy runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja loma-aktiviteetteja vaativampaankin makuun. Kolarissa on myös kattava tarjonta Nettivuokrauksen loma-asuntoja ja mökkejä

Ikimuistoinen Inari

Inari on kauniin Inarijärven rannalla sijaitseva paikka. Sukella suoraan saamelaiskulttuurin ytimeen Saamelaismuseo- ja luontokeskus Siidassa. Rauhoittumista ja rentoutumista kaipaava voi pulahtaa Euroopan pohjoisimpaan kylpylään Holiday Club Saariselässä

Heinäkuun lopulla kaupungissa järjestetään muun muassa Inariviikot, joka kokoaa yhteen alueen kesätapahtumia kaikenikäisille - kyläjuhlia, kultakisoja, lastentapahtumia, markkinoita, konsertteja, kirkkotapahtumia, pelimannitapahtumia, taidenäyttelyitä, retkeilyä, tanssia ja teatteria. Tutustu Nettivuokrauksen mökkeihin Inarissa.

Pudasjärven puhdas luonto

Suomineidon vyötärön suunnilla sijaitseva Pudasjärvi on yksi maamme luonnonmukaisimmista kasvukaupungeista. Se on tunnettu muun muassa hirren valmistuksestaan - Suomen "Hirsipääkaupungista" löytyvät maailman suurimmat nykyaikaiset hirsiset päiväkoti, koulukampus, palvelukoti ja hirsitalotehdas.  

Pudasjärven rikas luonto antaa erinomaiset puitteet niin metsästäjälle, marjastajalle kuin sienestäjällekin. Syötteen kansallispuisto tarjoaa lomailijalle upeita luontoelämyksiä vuodenajasta riippumatta. Koe Iijoen kalaisat kulttuurimaisemat kesäpilikin MM-kisoissa tai piipahda Pudasjärven markkinoilla. Kaupungissa on monipuolisia retkeilyreittejä sekä lapsiperheille että haastavampia vaelluksia kaipaaville matkalaisille. Katso Nettivuokrauksen lomamökit Pudasjärvellä.  

Juhlakansan Jämsä

Jämsä on Keski-Suomen sydämessä sijaitseva kaupunki, johon on hyvien juna- ja bussiyhteyksien ansiosta helppo matkustaa. Erityisesti viihde-elämää arvostavalle lomailijalle löytyy kesällä menoa ja meininkiä niin nuorelle bilekansalle kuin varttuneemmallekin musiikin ystävälle. Kesällä siellä järjestetään mm. Himosjuhannus, Iskelmäfestivaali ja Jysärifestivaali

Legendaarisessa Ravintola Hirvikartanossa voi ruokailun lisäksi tarkkailla pihalla käyskenteleviä hirviä. Upeat viheriöt kutsuvat golfin harrastajaa Himoksella. Kaupungin loma-aktiviteeteista löytyy vauhdikkaampaa menoa kaipaavalle mönkijäsafareita, elämyspelejä ja upeita luontoreittejä pyöräilijöille. Tutustu Nettivuokrauksen loma-asuntoihin ja mökkeihin Jämsässä.  

Teksti: Nettivuokraus

Kuvat: istockphoto.com 

 

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg