Lohjalta löytyy geologisia nähtävyyksiä ja tapahtumia ympäri vuoden

Ympäristöltään ainutlaatuisen rikas Lohja kutsuu ulkoilemaan luontoon ja kiinnostavien tapahtumien pariin. Vuokraa auto ja lähde tutustumisretkelle hienoon järvikaupunkiin! Nettivuokraus listasi Lohjan parhaat menovinkit.

Liikunnan iloa Kisakalliolla

Kisakallion urheiluopisto on vuodesta 1949 toiminut koulutuskeskus, joka perustettiin alunperin naisvoimistelun ohjaajien kouluttamista ja voimistelukurssien pitämistä varten. Liikunnan ja hyvinvoinnin keskuksessa on tarjolla mm. käsipalloa, salibandya, kahvakuulajumppaa ja ohjattua ulkoliikuntaa kaikenikäisille ja -kuntoisille. Kisakalliolla järjestetään lisäksi erilaisia liikunta-aiheisia seminaareja ja koulutustilaisuuksia. 

Ihastu ulkoilureitteihin

Lohjan luonto viehättää monipuolisuudellaan. Salmet ja poukamat kehystävät kauniisti Lohjanjärveä, joka on yksi Suomen suurimmista järvistä. Vehreät lehmuspuut harjulla, pihamailla kukkivat omenapuut ja sinisenä lainehtivat järvet ovat keränneet kehuja taiteilijoilta ja kirjailijoilta. Tutustu Lohjan ulkoilureitteihin, joilla voit nähdä mm. uhanalaisia kasvi- ja eläinlajeja sekä merkittäviä geologisia kohteita kuten Neitsytlinnan moreenikumpareen Ojamolla, muinaisrannat, pirunpellot ja siirtolohkareet Perttilässä ja Muijalassa.

Sukella maanalaiseen kaivostunnelmaan 

Tytyrin kaivos on matkailukohde vailla vertaa. Elämyskaivoksen kivensisäiseen maailmaan pääset tutustumaan laskeutumalla Suomen nopeimmalla hissillä syvälle maan uumeniin. Kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella vuodenajasta tai säästä riippumatta, sillä kaivoksessa on 8 C:n lämpötila ympäri vuoden. 

Mystinen Mustion Linna

Mustion linnan historia on värikäs. Siellä on tapahtunut useita traagisia kuolemia, ja linnassa huhutaankin kummittelevan. Paikka on täynnä toistaan kauniimpia barokkityylisiä rakennuksia. Puistoon tultaessa tuntuu kuin astuisi 1800-luvun englantilaiseen aatelismaailmaan. Kaunista pihaa koristaa huvimaja, temppeli, vanhat puut ja solisevan puron yli kaareutuva rakkaudensilta.

Päärakennuksessa järjestetään hääjuhlia ja muita tilaisuuksia, mutta puistossa voi käyskennellä ilmaiseksi silloin kun siellä ei ole muuta toimintaa. Mustion linna järjestää myös opastettuja viinin- ja romminmaisteluiltoja. Paikalla on hotellimajoitusmahdollisuus ja oma ravintola.

Kalaonnea kauniissa vesistössä

Uudenmaan suurimmassa järvessä, Lohjanjärvessä uiskentelee tiettävästi kymmeniä kalalajeja. Yleisimpiä saaliskaloja ovat kuha, hauki ja ahven. Kesäisin järvellä järjestetään useita kalastuskilpailuja. Lähde onkimaretkelle tai muuten vaan nauttimaan maisemista upeilla vesistöreiteillä. Tutustu Lohjan järvikarttaan.

Vuokraa vene tai vesijetti

Kaupungilla tapahtuu

Miltä kuulostaa talvinen Jääkarusellifestivaali, Aurlahtipäivä, Omenakarnevaalit syksyllä ja Menneen Ajan Joulumarkkinat? Lohjan kaupunki haluaa ohjelmistollaan profiloitua mielenkiintoisten tapahtumien järjestäjäksi. 

Laurentius-sali on vilkas kulttuurin ja musiikin keskus, jossa järjestetään monipuolisesti teatteriesityksiä ja konsertteja. Tutustu Lohjan tapahtumatarjontaan.

Mökkeilijän suosikkipaikka

Lohjan alueella on paljon vuokraustoimintaa. Tarjolla on ajoneuvoja, elämyksiä, runsaasti vuokramökkejä sekä harrastusvälineitä vuokrattavaksi. Mikäli olet mökkeilemässä ja haluat järjestää oman musiikkielämyksesi, vuokraa hyvät äänentoistolaitteet mökille, tai pistä karaokebileet pystyyn ja vuokraa karaoketietokone! Tutustu myös näihin vuokrattaviin tuotteisiin:

Vuokraa viihdepeli

Vuokraa grilli tai paella

Vuokraa tunnelmavalaistus

Lähilomailu nousussa

Visitlohja on lanseerannut 2019 Lähilomahaaste-nimeä kantavan kampanjan, jonka idea on lähtöisin kotimaan matkailun kiinnostuksen kasvusta ja matkailijoiden tarpeesta löytää ekologisempia vaihtoehtoja lomailuun. 

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: 123rf.com

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg