Leivonmäen kansallispuistossa riittää haasteita jokaiselle

Nautit sitten suolla rämpimisestä, koskien kuohuista, harjuista tai järvistä – Leivonmäen kansallispuisto tarjoaa niitä kaikkia.

Leivonmäen kansallispuistossa sijaitseva Rutajoki kuohuu ja pauhaa kalastajan onnea. Se on tärkeä järvitaimenten lisääntymisjoki. Parhaan elämyksen saa, kun nappaa mukaan mahdollisimman hyvät kalastusvälineet. Rutajokea pääsee kiertämään pääosin yksityismailla kulkevaa Koskikaran kierrosta pitkin. Veneen, kajakin tai kanootin voi laskea vesille kahdesta eri paikasta. Talvella kannattaa ottaa mukaan pilkkisetti ja pilkkikoju. Niiden kanssa on miellyttävä kuunnella jäiden pauketta.

Leivonmäen kansallispuistosta löytyy maastopyöräilijöille 22 kilometrin pituinen maastopyöräilyreitti. Pyöräillä saa jokamiehen oikeudella muuallakin tiettyjä rajoituksia lukuun ottamatta. Polkeminen on nautinto, kun alla on kunnollinen maastopyörä tai fatbike.

Suomaisemat eivät jätä ketään kylmäksi. Haapasuo on linnuston ja suokasvillisuuden suojelualue ja siellä voi nähdä muun muassa kapustarinnan tai Iiron. Ottamalla valokuvia tai videoita, voit palata näkemääsi uudelleen ja uudelleen. Vuokraa mukaan ammattitason kamera tai videokamera.

Joutsniemen harju tarjoaa patikoitsijalle silmiä hivelevät maisemat. Harjulla kulkee helppokulkuinen reitti ja sieltä näkee upeasti jääkauden muokkaaman alueen. Kansallispuistossa on 28 kilometrin verran merkittyjä reittejä. Patikoitsija voi kulkea siellä vaivatta ja istahtaa tulentekopaikalle nauttimaan eväistä. Kantorinkassa kulkee vaivattomasti myös joukon pienin mukana.

Hiekkaranta tarjoaa uimaan haluavalle oman elämyksensä. Toiseen rinkkaan voi pakata retkikeittimen, evästä ja yöpymistä varten teltan ja makuupussit. Kansallispuistosta löytyy telttailualue.

Maastohiihtoa varten kansallispuistosta löytyy noin kymmenen kilometrin pituinen perinteisen hiihtotavan retkilatu. Voit myös lähteä umpihankeen ja suunnitella oman reitin. Lumikengillä pääsee syvemmälle luontoon myös vaikeakulkuisiin paikkoihin.

Aloita lomasi suunnittelu Nettivuokrauksesta tutustumalla loma-asunto ja vuokramökki valikoimaan.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: 

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg