Lastentarvikkeet vuokralle – näitä vuokrataan eniten

Vauvan syntyessä nuori perhe pohtii hankittavien lastentarvikkeiden suurta määrää: jääkö ensimmäinen turvaistuin heti pieneksi, viihtyykö vauva rintarepussa? Osa tarvikkeista on välttämättömiä ja käteviä, osa voi unohtua kaappeihin muutaman käyttökerran jälkeen.

Lastentarvikevuokraamojen mukaan eniten vuokrataan:
1. Vaunut ja rattaat
2. Turvaistuimet ja turvakaukalot autoon
3. Sängyt (ja matkasängyt)
4. Kantovälineet (rintareppu, kantoreppu, kantorinkka ja kantoliina)
5. Syöttötuolit

Lastentarvikkeista ja välineistä osa on käytössä vain lyhyen aikaa. Pitkäsen perheessä on kokemusta lastentarvikkeiden vuokraamisesta.

– Meillä ei ole autoa ja tarvitsemme 2-vuotiaallemme turvaistuinta vain satunnaisesti, perheenäiti Kati Pitkänen kertoo. Järkevintä on vuokrata istuin, silloin kuin tarve on. Muutenhan se vain vie tilaa meidän muutenkin pienissä säilytystiloissa.

– Kesällä vuokrasimme polkupyörän lastenistuimen. Olikin hyvä, että kokeilimme ennen kuin ostimme oman, koska sitä ei lopulta tullut juurikaan käytettyä.

Auton turvaistuin käy nopeasti pieneksi  

Ennen kuin lapsi on 10-vuotias, hänelle suositellaan käytettäväksi 3-5 erilaista turvaistuinta autoon. Vauvan turvakaukalon käyttöikä on lyhyt, pituuskasvun myötä lapsi siirtyy istuvampaan asentoon turvaistuimeen. Isommalle lapselle riittää istuinkoroke.

Lyhytaikaiseen käyttöön tavaroita ei aina kannata ostaa omaksi. Matkasyöttötuoli tai seisomakoroke tarvitaan vain pikkulapselle. Kantovälineitä saa vuokramoista 5–10 euron viikkovuokrahintaan. Viikossa ehtii jo huomata, viihtyykö vauva ollenkaan kantoliinassaan.

– Meillä vuokraamisen valintaa perustelee myös ympäristöystävällisyys. Miksi ostaa ja lisätä kodin tavaramäärää, kun määräaikaiselle käyttämiseen sopii parhaiten lainatavara, Kati Pitkänen sanoo.

Lastentarvikkeiden lisäksi vuokralle saa myös äitiystarvikkeita, kuten ultraäänilaitteen ja rintapumpun.

Kommentit

Ilmoita Suomen suurimmassa vuokraajien kohtaamispaikassa!