Terassin laajennus tai keittiöremontti – vuokraa avuksi sopivat pientyökalut

Tee-se-itse! Oli sitten haaveissasi keittiöremontti tai terassin laajennus, Nettivuokraus.comista löydät laajimman valikoiman vuokrattavia työkaluja remonttiin kuin remonttiin. Kokosimme juttuun sivuston suosituimmat pientyökalut ja vinkit niiden käyttöön.

Hiomatyökalut

Hiomakone on loistava työkalu isojen pintojen kuten pöytien ja pihakalusteiden hiomiseen, sillä koneen pyörivä liike ei jätä lainkaan jälkiä pintaan. Laitteella voi hioa tai kiillottaa puuta, kiveä tai metallia. Pehmeällä kiillotuslaikalla voi kiillottaa kivitasoja, lakattuja puupintoja tai vaikkapa auton. Tehokkuutta voi lisätä kiinnittämällä hiomakoneeseen karkean hiomapaperin.

Sirkkelit ja leikkaus

Käsisirkkelillä voi katkaista ja halkaista puulevyjä helposti. Se soveltuu hyvin tolppien ja levyjen sahaamiseen. Ohjainkiskon ja laserlinjan avulla jälki on tarkkaa ja levyn linjat pysyvät suorina.  Levyn reunaan voi myös asentaa sivuohjaimen, joka auttaa myös sahauslinjan suorassapidossa.

Poraus ja piikkaus

Poraukseen vaikuttavia tekijöitä ovat halutun reiän syvyys, halkaisija ja materiaali.  Työskentelytapa valikoituu poran materiaalien ja työkappaleen perusteella.

Siistien reikien aikaansaamiseksi vaaditaan usein jokin viimeistelymenetelmä, kuten erilaiset muotoupotukset ja erillisellä tai poraan kiinnitettävällä työkalulla tehtävät tasaukset.

Kosteaan tilaan tehtävissä porauksissa työkalujen on oltava oikeanlaiset – ruostumattomat ruuvit, oikeankokoiset proput sekä ruuvit ja poraterän koko niiden mukaan. Varmista porattaessa, että takana oleva seinä on tarpeeksi tukeva.

Kiinnitys ja naulaus

Puuhun naulattaessa on tärkeää ottaa huomioon rakennesuunnitelmassa määrätyt kantavien rakenteiden naulanpituudet. Eri materiaaleilla on omat naulaussyvyytensä. Älä koskaan sekoita eri metalleja toisiinsa, esim. kevytmetallinauloja kuparilevyyn! Ulkotiloihin sopivat kuumasinkityt naulat ja kosteisiin tiloihin haponkestävät naulat.

Työmaasiivous

Rakennustyömaalla syntyy pölyä lähes kaikesta, ja sen syntymisen ja leviämisen estäminen on ensisijaisen tärkeää työskentelyn aikana.

Yleinen siisteys on tärkeää pölyhaittojen ehkäisemisessä. Työmaa on siivottava riittävän usein ja oikeilla välineillä. Pölyhuiskan ja –harjan sijaan kannattaa käyttää siivouslastaa ja kosteaa/kuivaa mikrokuiturättiä, jolloin pöly ei nouse ilmaan ja pääse leviämään. Työskentelytila kannattaa jakaa osastoiksi – tämä estää pölyn leviämistä rakennuksen sisällä. Tilojen erotukseen voidaan käyttää esimerkiksi vetoketjuovia.

Raskaimman pölyn poistoon tarvitaan työkoneisiin kuten esimerkiksi piikkausvasaraan kiinnitettäviä kohdepoistolaitteita. Hyviä työkaluja pölytorjuntaan ovat esimerkiksi teollisuusimurit, keskussiivousjärjestelmät ja alipaineistajat, joiden avulla tilaan luodaan alipaine, joka suodattaa kierrätetyn ilman. Suojamaskia käyttämällä varmistat, että pöly ei vaurioita hengitysteitä.

Teksti: nettivuokraus.com

Kuvat: istock.com

Muuttovälineitä
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg