Lähde seikkailemaan Nuuksioon

Nuuksion kansallispuisto tarjoaa aktiviteettejä moneen makuun ja alueelta löytyy peräti 80 pientä järveä ja lampea, soita, metsiä, kallioita ja rotkoja.

Pääkaupunkiseudulla sijaitseva koko perheen Nuuksio houkuttelee monipuolisilla merkityillä kävelyreiteillä. Reitit haastavat sopivasti niin kokeneen metsän kulkijan kuin ensikertalaisenkin. Perheen pieninkin pääsee ihastelemaan maisemia lasten kantorinkasta käsin. Nälkäkään ei yllätä, kun vuokraa mukaan toimivat retkeilyvälineet. Näppärä rinkka ja retkikeitin kulkevat huomaamatta mukana ja maukkaat eväät vievät kielen mennessään.

Mikäli tekee mieli liikkua veden päällä, niin kannattaa vuokrata kanootti, kajakki tai vene. Välillä voi pulahtaa uimaan ja huuhtoa hikeä iholta.

Nuuksion komeimmat näköalat avautuvat 110 metrin korkeudessa. Se onkin mielenkiintoinen kohde kallio- tai jääkiipeilystä nauttiville. Kiipeilyn lomassa voi vaellella kansallispuistossa koko viikonlopun ja yhdistellä erilaisia reittejä. Vaelluksen jälkeen on mukava kääriytyä makuupussin lämpöön ja teltan suojaan. Nuuksion kansallispuiston 12 erilaista telttailualuetta tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja. Ne ovat kaikki maksuttomia.

Alueella saa myös ratsastaa ja pyöräillä. Toimiva maastopyörä tai fatbike vuokralle ja testaamaan erilaisia maastoja! Nuuksiosta löytyy noin 30 kilometriä monipuolisia pyöräilyreittejä.

Talvisin Nuuksion kansallispuisto avautuu parhaiten hiihtämällä. Murtomaasuksilla pääsee lähes joka kolkkaan. Välillä voi pysähtyä jäälle pilkkimään ja nauttimaan hiljaisuudesta.

Mikäli haluaa tulla kauempaa Nuuksioon ja yöpyä lähialueella, niin tarjolla on erilaisia vaihtoehtoja loma-asunnosta vuokramökkiin.

Teksti: Nina Malmberg

Kuva: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg