Kolari lainaperäkärryn kanssa – kuka maksaa?

Tarvitsetko peräkärryn lainaan? Kysytkö kärryä kaverilta vai teetkö sopimuksen vuokraamon kanssa? Tiedätkö, kuka maksaa, jos kolaroit kärryn?

Kun vuokraa peräkärryn, perävaunun tai trailerin luotettavalta vuokraamolta, saa aina hyväkuntoisen peräkärryn ja vahingon sattuessa säästyy ikävältä jälkipyykiltä. 

Kaverisuhteet ovat kovilla, jos ystävältä lainaamasi peräkärry kolhiintuu tai vikaantuu käytössä. 

Vuokraamojen peräkärryt on liikenne- ja usein myös kaskovakuutettu vahingon varalta. Lisäksi ne ovat kunnossa ja niitä on turvallista käyttää. Peräkärryn kaskovakuutus korvaa peräkärrylle aiheutuneet vahingot, mikäli esimerkiksi kolhit kärryn tai aiheutat sen sähkölaitteiden vikaantumisen. Useimmiten sopimukseen kirjataan pieni omavastuu.

Kun ajat ystävän peräkärryllä, yksityishenkilöllä harvoin on kaskoa. Peräkärrylle aiheutuneet vahingot on tällöin maksettava itse. Mikäli aiheutat toiselle ajoneuvolle vahinkoa liikenteessä peräkärry perässä, tällöin vetävän auton liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutetun vahingon. Vahinko pudottaa vakuutusbonuksia eli vakuutuksen hinta kallistuu jatkossa.

Peräkärryille vaaditaan lakisääteinen liikennevakuutus. Tämä bonukseton liikennevakuutus korvaa toiselle aiheutetun haitan, jos esimerkiksi pihalla säilytettävä kärry vierii päin toisen autoa.   

Näitä kaikkia voit vuokrata:
•peräkärryt kuomulla tai ilman
•peräkärry umpikorilla
•kylmäperäkärry, kun jääkaappitila loppuu
•auto- ja venetrailerit
•peräkärryssä oleva palju

Oikeat työkalut remontointiin
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg