Kokeile vuokrata palju - siinä tarkenee säällä kuin säällä

Höyryävän lämpimässä vedessä tunnelma pysyy korkealla, vaikka säiden herra tarjoilisi kylmää ja märkää. Paljussa edes räntäsade ei pilaa tunnelmaa! Siinä voi rentoutua, juhlia ja nautiskella. Paljuun voi pulahtaa saunasta tai ilman saunaa. Nautinto on aina taattu. 

Tiina halusi siskonsa syntymäpäiville jotain ekstraa perinteisten juhlamenojen lisäksi. Hän järjesti yllätyksen ja vuokrasi paljulautan. Porukka kerääntyi ensin terassille ja paljulautalla heitä odotti kuuma sauna, grilli, kattoterassi ja mikä parasta: höyryävä palju. Täydellinen paketti synttärihulinoille. 

Tiina oli pakannut kylmälaukkuun tarpeet hampurilaisia varten. Hän grillasi porukalle liha- ja kasvishampurilaiset.

- Syömisen jälkeen nautittiin kuumasta saunasta ja pulahdettiin paljuun nauttimaan. Lautta lipui järvellä ja oli mahtavaa hypätä välillä uimaan. Me kaikki nautimme täysin rinnoin ja sisko oli riemuissaan yllätyksestä, Tiina iloitsee. 

Kolme tuntia meni järvellä nopeasti ja lopussa palju oli antanut kaikkensa. 

- Vesi väheni matkan edetessä ja lopussa piti mennä makaamaan paljun pohjalle päästäkseen kunnolla veteen, Tiina naureskelee.

Kokemus oli niin mainio, että paljussa pitäisi järjestää useamminkin juhlia. Tiina on lillunut myös pihassa olevassa paljussa. Molemmissa on hyvät puolensa, mutta oli hienoa lipua laineilla ja nauttia vaihtuvista maisemista. 

 

Paljun voi tilata kotipihalle 

Paljun voi myös vuokrata esimerkiksi omalle pihalle. Sen avulla saa lisämaustetta syntymäpäiviin, polttareihin, saunailtoihin tai työpaikan yhteisiin rentoutumisiin. Useimmiten asiakas noutaa paljun vuokranantajalta viedäkseen sen haluamaansa paikkaan ja palauttaa sen vuokra-ajan päättyessä. Myös vuokranantaja voi hoitaa kuljetukset lisämaksusta.

Paljuja on erikokoisia ja suurimpiin mahtuu noin 15 henkilöä pulikoimaan ja rentoutumaan. 

Hinnat eivät ole kovat verrattuna siihen, että ostaisi tuhansien eurojen paljun omaksi. Vuokranantaja puhdistaa ja desinfioi paljun edellisen käyttäjän jäljiltä, joten vuokraamalla säästyy myös siltä vaivalta. Tarjolla on myös luxus-paljuja, joihin saa lisävarusteina poreita, radion ja valot.

Paljua varten tarvitaan tasainen paikka ja iloista mieltä! Se lämmitetään joko kaminassa poltettavilla puilla tai kaasulla ja täytetään vesijohto- tai järvivedellä.  Täyttämiseen voi halutessaan vuokrata polttomoottoripumpun. Vettä palju nielee 1 300 – 1 600 litraa.

Tiina kehuu kokemuksiaan paljun vuokraamisesta hymy korvissa. 

- Mahtava tapa viettää aikaa yhdessä ja juhlia ihan mitä vaan perheen, hyvien ystävien tai jopa työporukan kanssa! 

 

Juhannus ja uusivuosi suosituinta aikaa  

Paljuja vuokrataan ympäri vuoden, mutta juhannus ja uusivuosi ovat ruuhkaisinta aikaa ja usein paljut viedään käsistä. Kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle ja kysellä vuokraamismahdollisuutta. Toki viime hetken yrittäjääkin saattaa onnistaa.

Maksun jälkeen vuokralle ottajan tehtäväksi jää ainoastaan kuljettaa palju oikeaan paikkaan, täyttää se, lämmittää ja nauttia olostaan paljussa. 

Vuokraa palju täältä

 

Teksti: Nina Malmberg

Kuva: Nettivuokraus.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg