Kiipeä Repoveden jylhille kallioille ja lähde seikkailemaan!

Melontaa, ketunlossi, rikas ja puhdas luonto vanhoissa metsissä sekä kymmenet järvet. Tätä kaikkea tarjoaa Repoveden kansallispuisto.

Jylhien kallioiden välissä lainehtiva järvi antaa melojalle nautinnollisen hetken rauhoittua, fiilistellä lintujen laulua, tuulen huminaa ja laineiden liplatusta. Kanootilla tai kajakilla pääset lipumaan lähes äänettömästi kalojen valtakunnassa. Voit myös vuokrata veneen, jolla liikkua vauhdikkaammin paikasta toiseen.

Tulentekopaikoilta löytyvät vene- ja kanoottilaiturit. Pysähdy paistamaan nuotiogrillillä lämmin ateria ja yövy teltassa järven rannalla. Vuokraa kevyt ja näppärä teltta mukaan, makuupussi ja mukava retkeilyalusta.

Tutustu vuokrattaviin kanootteihin ja muihin harrastusvälineisiin.

Patikoijille Saariselkä tarjoaa noin 45 kilometriä merkittyjä reittejä, joista löytyvät myös riippusilta ja lossi. Olhavanvuorella on mahdollisuus hämmästellä 50 metriä korkeaa pystysuoraa kallionseinämää. Lapinsalmen ylittävä suosittu riippusilta on poistettu toistaiseksi käytöstä, mutta on kuultu huhuja, että uusi oltaisiin tulevaisuudessa rakentamassa.

Talvella kannattaa laittaa sukset jalkaan ja lähteä hiihtämään. Valmista latua löytyy noin 20 kilometriä. Lumikengillä on mukava kavuta jyrkkiä rinteitä ylös.

Kalastajalle Repovesi tarjoaa kesällä monipuoliset mahdollisuudet kesäisin ja talvisin. Vuokraa vain kunnon kalastusvälineet mukaan.

Alueella majoittuminen on mahdollista vain lyhytaikaisesti ja teltalla, mutta lähiseudulta löytyy myös muita majoitusmahdollisuuksia. Vuokraa auto, asuntoauto tai matkailuvaunu päästäksesi lähelle Repoveden luonnon rauhaa. Myös erilaisia loma-asuntoja ja vuokramökkejä löytyy moneen makuun. Ja mikä olisikaan parempaa kuin päästä luonnossa reippailun jälkeen pulahtamaan mökillä lämpimään paljuun.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg