Kevätsiivous - lue top 6 vinkit!

Keväällä lisääntynyt auringonvalo paljastaa armotta kotiin kertyneen pölyn ja lian määrän. Monella herää tarve tehdä perusteellinen siivous ja koluta joka nurkka viimeistäkin pölyhiukkasta myöten. Kun pelkkä imuri ja pölyrätti ei enää riitä, on otettava järeämmät aseet käyttöön.

1. Tarpeettomat tavarat kiertämään

Käy ajan kanssa läpi kaappiesi sisältö. Mikäli kotoasi löytyy sellaista tavaraa, josta et halua luopua mutta jolle sinulla ei juuri tällä hetkellä ole käyttöä, voit hyvin laittaa ne vuokralle Nettivuokraus.com:ssa ja tienata samalla hieman ylimääräistä vaikkapa tulevaa kesälomaasi varten. Jos sinulla on käytössäsi varastotilaa, siirrä kaikki vuokralleannettavat tavarasi sinne, josta ne on tarpeen tullen helppo noutaa käyttöön. 

Asiakaspalvelumme auttaa mielellään ilmoituksen laatimisessa: [email protected].

2. Paikat järjestykseen

Laita kaikki tavarat omille paikoilleen. Kun näet hieman vaivaa ja huolehdit että kaikella kotisi pienirtaimistolla on oma looginen paikkansa, asunto on helpompi pitää siistinä siivoamisen jälkeenkin (vaikka kotonasi majailisikin pieniä täystuholaisia). 

3. Ikkunoiden puhdistus

Ikkunoita pestessä joutuu yleensä siirtelemään huonekaluja, joiden takana pitkään majaillut pöly pelmahtaa tällöin esille. Lattialle on hyvä asetella pyyhkeitä suojaamaan pintaa ikkunoista tippuvalta likavedeltä. Näistä syistä ikkunat kannattaakin pestä ennen lattiapintojen siivousta. Jotta ikkunanpesu sujuisi mahdollisimman helposti ja vaivattomasti, vuokraa käyttöösi ikkunapesuri.

4. Pölyt pois 

Kostea rätti tai kertakäyttöinen liina, jonka sähköinen varaus vetää pölyä puoleensa, on pölyhuiskaa toimivampi vaihtoehto. Imurin teholla on vaikutusta siivoustyön jälkeen. Mikäli kotoasi uupuu kunnollinen imuri, sellaisenkin voi hyvin vuokrata. Käytä imurin vaihtosuulakkeita sohvan imuroimiseen. Vie matot ulos tampattavaksi - tamppaaminen irrottaa pölyä tehokkaammin kuin pelkkä imuroiminen. 

5. Keittiön ja kylpyhuoneen siivous

On suositeltavaa puhdistaa keittiö ja kylpyhuone perusteellisesti vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tähän tarkoitukseen hyvä ratkaisu on vuokrata höyrypesuri. Höyrypesurin siivousjälki on aivan omaa luokkaansa ja sen helppokäyttöisyys innostaa tarttumaan siivoustöihin entistäkin useammin verrattuna perinteisiin siivousrättien ja –aineiden avulla tehtäviin puhdistustöihin. Höyrypesuri sopii myös allergikoille, sillä sen käyttö ei vaadi minkäänlaisia kemikaaleja.

6. Tekstiilipintojen puhdistus

Sohvan ja mattojen pesu hoituu helposti kunnollisilla välineillä. Siivous- ja pesulapalvelua huomattavasti huokeampi vaihtoehto on vuokrata tekstiilipesuri. Helppokäyttöinen tekstiilipesuri tekee sohvista ja matoista syväpuhtaita ja raikkaan tuoksuisia. 

Aurinkoista kevättä kotoisten siivoushetkien parissa toivottelee Nettivuokraus.com!

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: istockphoto.com ja Nettivuokraus.com

Koti ja siivous
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg