Isojärven kansallispuisto herättää liikkumisen riemun

Kuhmoisissa sijaitseva Isojärven kansallispuisto on jääkauden muokkaama. Patikoidessa, pyöräillessä tai meloessa voi imeä itseensä luonnon rauhaa ja ihmetellä majavan tekosia. Kalastajalle alue tarjoaa herkulliset apajat.

Kansallispuistossa sijaitseva Isojärvi on syntynyt maakuoren murtumaan. Meloessa sen laineilla kanootilla tai kajakilla tai soutaessa soutuveneellä saattaa nähdä vilauksen amerikanmajavasta.

Kansallispuiston järvet ovat syviä ja karuja. Esimerkiksi Isojärvi on paikoitellen jopa 80 metriä syvä. Kalastaja voi nauttia kunnollisilla kalastusvälineillä alueen järvien kirkkaista vesistä saalista odotellessaan. Viehekalastus on sallittua yhdellä vavalla ja sitä harrastavien pitää huomioida liikkumisrajoitukset. Talvella on mahdollisuus istua pilkillä kunnon pilkkivälinesetillä.

Patikoidessa voi ihastella Isojärven rannan maisemia. Alueella voi laskeutua korkeilta kallioilta rotkojen pohjille ja nauttia vaihtelevasta luonnosta ja kasvillisuudesta. Yö luonnon huomassa kruunaa patikoinnin. Kannattaa napata selkään hyvin istuva ja kevyt rinkka. Sinne saa pakattua herkulliset eväät ja retkikeittimen. Yöpymistä varten on hyvä ottaa mukaan lämmin makuupussi ja kunnollinen teltta.

Näkemisen arvoisia nähtävyyksiä

Hoilot eli murroslaaksot ovat muodostuneet jääkauden murtumalinjoihin. Ne ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia nähtävyyksiä. Niitä pääsee ihastelemaan myös maastopyörän tai fatbiken selästä.

Talvella Isojärven kansallispuistossa voi hiihtää ja tarpoa lumikengillä omia polkujaan. Maastohiihtopaketti kannattaa valita alueen vaatimusten mukaan. Varaudu haasteisiin ja monipuoliseen maastoon! Alueella on mäkiä, järvenselkiä ja kapeita kannaksia.

Tutustu Kuhmoisen alueella vuokrattaviin erilaisiin harrastusvälineisiin.

Isojärven kansallispuistoon matkaavan on tarpeen vuokrata auto, koska sinne on hankala päästä muilla keinoilla. Katolle laitettavaan boksiin saa isommat tavarat.

Aloita loman suunnittelu ja tutustu Nettivuokrauksen vuokra-autoihin. Voit myös yhdistää majoittumisen ja matkustamisen vuokraamalla matkailuauton. Enemmän tilaa kaipaava voi vuokrata itselleen juuri sopivan vuokramökin tai loma-asunnon.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg