Hyvät muuttolaatikot helpottavat pakkaamista

Oletko muuttamassa ja haluat tavarasi ehjänä uuteen kotiin mahdollisimman kätevästi? Silloin kannattaa satsata muuttolaatikoihin. Hyvä muuttolaatikko suojaa tavaroitasi ja on helppo kantaa ja pakata. 

Muuttaminen ei ole halpaa puuhaa ja monelle tuleekin kiusaus säästää pennosiaan nimenomaan muuttolaatikoissa. Niihinhän pakataan tavarat vain hetkeksi, joten miksi satsata niihin. Se on kuitenkin lyhytnäköistä ajattelua. 

Jätesäkki on edullinen, samoin kaupoista saatavat ilmaiset banaanilaatikot. Niitä on kuitenkin hankala kantaa ja kasata päällekkäin. Ne vievät muuttoautosta enemmän tilaa kuin sellaiset, jotka voi pakata tiiviisti. Ilmaiset pahvilaatikot ovat myös todennäköisesti nähneet parhaat päivänsä eivätkä kestä muutossa. Lattialle tai maahan levinneet tavarat eivät ole se paras hengen nostattaja muuton keskellä.  

Minkälainen muuttolaatikko on paras? 

Ensiksi kannattaa miettiä, minkälaisia tavaroita olet muuttamassa, kuinka pitkä välimatka on uuteen kotiin ja puntaroida muutenkin juuri sinun muuttosi vaatimat erityistarpeet. Tarjolla on pahvisia muuttolaatikoita, jotka yleensä pitää ostaa omaksi. Niitä myyvät muun muassa Ikea, Clas Ohlson ja Prisma. Pahvisten vaihtoehdoksi löytyy muovisia muuttolaatikoita, joita voi myös vuokrata.  

Pahviset muuttolaatikot kestävät useimmiten paremmin kuin kaupasta saatavat käytetyt pahvilaatikot. Ne ovat kätevä vaihtoehto, jos sinulla on tavaraa, jota aiot säilyttää muuttolaatikoissa pidempään vaikkapa varastossa tai jos tiedät, että seuraava muutto odottaa jo nurkan takana. 

Pahvilaatikot tosin ovat huonoja, jos joudut muuttamaan vesisateessa ja laskemaan laatikoita välillä maahan. Ne eivät kestä kosteutta ja hapertuvat nopeasti. 

Entä jos vuokraisit tukevat, muoviset muuttolaatikot?

Muovisten muuttolaatikoiden etuja on se, että ne ovat kestäviä, tukevia ja käteviä kantaa sekä pinota päällekkäin. Lisäksi ne ovat säänkestäviä. Mikäli satsaat muovisiin muuttolaatikoihin ja ostat ne omaksi, niiden etuna on myös se, että niitä voi käyttää moneen muuhunkin tarkoitukseen jatkossa. Niihin voi esimerkiksi säilöä kosteudelle arkoja vaatteita ja esineitä. 

Painavat astiat, kirjat, koriste-esineet ja tietotekniikka vaativat muuttolaatikoilta kestävyyttä ja tukevuutta. Lisäksi toimivat muuttolaatikot on mahdollista kuljettaa paikasta toiseen kärryillä eikä niitä tarvitse kantaa selkä kipeänä. 

Vuokraaja yleensä noutaa muoviset muuttolaatikot muuton jälkeen, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä puolesta. Niiden käyttö vähentää muuton aiheuttamaa jätekuormaa. Ne jatkavat elämäänsä seuraavassa muutossa. 

Vuokrattavissa muuttolaatikoissa on sellainenkin porkkana, että ne eivät jää nurkkiisi lojumaan täynnä tavaroita. Jokainen vuorokausi maksaa lisää, joten muuttosi sujuu kuin rasvattu etkä anna itsellesi armoa jäädä odottamaan inspiraatiota tavaroiden paikoilleen laittamiselle. 

Vuokraa muuttolaatikot tästä

Katso Nettivuokrauksen muuttovinkit ja välineet tästä

Teksti: Nina Malmberg

Muuttovälineitä
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg