Hossa kutsuu 10 000 vuotta vanhoille reiteille!

Hossan kansallispuistossa voi nauttia luonnosta ja kivikautisista kalliomaalauksista. Ensimmäiset asukkaat kulkivat siellä jo 10 000 vuotta sitten! Alue tarjoaa monipuolista tekemistä ympäri vuoden.

Hossan kansallispuisto toivottaa erämaareiteilleen tervetulleeksi kaikenlaiset kulkijat. Talvella lumihanki kutsuu sitomaan lumikengät jalkaan ja tarpomaan umpihankeen. Retkilatuverkostoja löytyy noin 50 kilometrin verran. Ei muuta kuin toimiva suksipaketti mukaan matkaan ja ladulle!

Erämaareiteillä ja huoltourilla voi liikkua suksilla, lumikengillä tai fatbikella sulassa sovussa. Kesällä neljä merkittyä maastopyöräreittiä kiertävät Hossan harjuilla ja järvien rannoilla. Hyvässä kunnossa olevalla maastopyörällä on nautinto polkea vaihtelevissa maisemissa.

Patikoitsijoille löytyy reittejä 90 kilometrin verran. Ne ovat verraten helppoja ja sopivat useimmille kunnosta riippumatta. Eri reittejä yhdistelemällä voi suunnitella myös pidemmän vaellusreitin.

Melojille Hossa tarjoaa kuohuvia koskia, rauhallisesti virtaavia jokia ja aavaselkäisiä järviä. Itselle sopivalla kanootilla matka taittuu mukavasti. Monipuoliset vesireitit mahdollistavat lyhyen päiväretken tai yöpymisen teltassa, jolloin voi nauttia hiljenevästä illasta omien eväiden kera. Aamukahvin ja puuron keittäminen retkikeittimessä aloittaa uuden päivän mukavasti.

Kalastajalle Hossa tarjoaa haasteita. Kalalajeja on useita ja siellä voi harrastaa erilaisilla kalastusvälineillä joko perhostelua, koskikalastusta tai vetouistelua. Talvella on pilkkijöiden markkinat.

Moottorikelkoilla Hossassa saa liikkua vain moottorikelkkaurilla ja siihen tarvitaan lupa. Uran lähellä on parkkipaikka, joten moottorikelkan saa kuljetettua alueelle näppärästi.

Aloita loman suunnittelu tutustumalla Hossan loma-asuntoihin ja vuokramökkeihin.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: istockphoto.com

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg