Höyrypesurin käyttö - mitä kaikkea sillä voi puhdistaa?

Höyrypesurin avulla saa putsattua pienetkin välit. Kuuma, paineella puhaltava vesihöyry puhdistaa pinttyneimmänkin lian tehokkaammin kuin yksikään kemikaali. Lisäksi höyry desinfioi ja tappaa tehokkaasti bakteereja. 

Mikä on höyrypesuri?

Höyrypesuri on erilaisten pintojen puhdistukseen tarkoitettu siivousväline, jossa höyry tuotetaan laitteen sisällä olevalla höyrygeneraatorilla. Suuttimesta johdettu kuuma vesihöyry ohjataan paineella puhdistettavalle pinnalle. Ammattikäyttöön suunniteltu höyrypesuri muistuttaa hieman pölynimuria. Pienempi, käteen sopiva höyrypesuri on kastelukannun mallinen ja näin ollen kevyempi käyttää. Höyrypesurin käyttö on ekologisempi vaihtoehto puhdistusaineille, koska pakkausjätettä tai kemikaalipäästöjä ei synny laitteen käytöstä lainkaan.

Mitä kaikkea höyrypesurilla voi puhdistaa?

Höyrypesuri on tehokas apuri siivouksessa silloin, kun haluat päästä käsiksi pienempiin väleihin, joihin lika on jo ehtinyt pinttymään. Höyrypesuri poistaa myös tehokkaasti hajuja. Höyrypesurin käyttömahdollisuudet ovat vaihtelevien suuttimien ansiosta monipuoliset. Suutinta vaihtamalla laitetta voi käyttää vaikkapa vaatteiden silitykseen tai tapetin irrottamiseen.  

Höyrypesurilla voi puhdistaa sellaisia pintoja, jotka kestävät kosteutta ja kuumuutta: suihkutiloja, kaakeleita, saumauksia, kylpyhuonekalusteita, teräspintoja sekä liesiä ja lasipintoja kuten ikkunoita. Pesuria ei suositella puupintojen käsittelyyn. Höyrypesurilla voi puhdistaa laminaattilattiaa, mutta tällöin lattian huolellisesta kuivaamisesta on syytä huolehtia vaurioiden välttämiseksi. 

Ammattikäyttöön suunnitellut, järeämmät painepesurit sisältävät imutoiminnon, joka kuivaa puhdistettavan pinnan välittömästi. Imuroiva höyrypuhdistin sisältää usein myös suodattimen, jonka avulla laite puhdistaa ilmaa. Ne soveltuvat hyvin esimerkiksi laminaattilattian pesuun. Pienemmillä, kastelukannun mallisilla höyrypesureilla on hyvä puhdistaa esimerkiksi kylpyhuoneen kaakeleiden saumauksia ja keittiökalusteita - sellaisia paikkoja ja pienempiä välejä, joihin isommalla suuttimella ei välttämättä pääse käsiksi. 

Kuinka höyrypesuria käytetään?

Sähkökäyttöinen höyrypesuri vaatii toimiakseen vettä, joka lisätään suppilon avulla säiliöön. Käynnistettäessä säiliön vesi kuumenee kiehumispisteeseen asti, jonka jälkeen laite on valmis käytettäväksi. Laite ei vaadi ylimääräisiä osia kuten pölypussia tai pesutabletteja. 

Siivoukseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Laitetta vuokrattaessa on syytä huomioida, että aikaa menee välillä odotteluun - varsinkin pienempien höyrypesureiden säiliössä oleva vesi tyhjenee nopeasti ja ennen uuden veden laittamista on odotettava, kunnes paine säiliön sisällä laskee tarpeeksi, jotta vesisäiliön korkki aukeaa ja säiliö on taas mahdollista täyttää uudelleen.  

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuva: istock.com

Muuttovälineitä
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg