Halloween - karnevaalimainen hulluttelujuhla

Lokakuun lopussa katukuvaan ilmestyy zombeja ja muita hirvityksiä. Hui! Hyppää naamiaisasuun ja juhli kanssamme vuoden pimeintä päivää. Halloweenina on lupa hullutella!

Mikä Halloween?

Halloween on pyhäinpäivän aattona 31.10 vietettävä juhla, joka on kotoisin Irlannista ja Skotlannista, mutta on sittemmin saanut paljon amerikkalaisia piirteitä. Meksikossa halloweenin vastine on kuolleiden päivä (Día de los Muertos) ja Etelä-Amerikassa se tunnetaan nimellä noitien yö (Noche de Brujas).

Halloween on Yhdysvalloissa joulun jälkeen suosituin juhla. Halloweenia juhlittiin alunperin  samhaina, muinaisten kelttien talven alkamisen päivänä, jolloin vainajahenkien uskottiin liikkuvan. Nimi tulee englannin sanoista ”All Hallows' Eve” - kaikkien pyhien aatto.

Suomessa tuolloin vietetään virallisesti Pyhäinpäivää, joka juontaa juurensa siitä kansanuskomuksesta, että aattoyönä pyhät miehet eli marttyyrivainajat heräsivät vaeltamaan keskuudessamme. 

Halloween on erityisesti nuorison keskuudessa suosittu juhla, jolloin saa hullutella luvan kanssa - pukeutua naamiaisasuihin ja tehdä kepposia. Sadonkorjuun aikaan juureksista, sienistä ja syksyisestä riistasta syntyy hyvää tarjottavaa juhliin. Maissi, omena ja kurpitsa ovat myös sopivia raaka-aineita tarjottavaksi erilaisissa muodoissaan. 

Tiesitkö?

Ensimmäiset viralliset Halloween-juhlat järjestettiin Suomessa vuonna 1950 Kalastajatorpalla. 

Järjestä halloween-bileet

Lue juttu Ideoita pikkujouluihin ja muihin talven juhliin ja tee bileistäsi ikimuistoiset!

Vuokraa naamiaisasut 

Teksti: Nettivuokraus.com

Kuvat: 123rf.com

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg