Lue vuokranantajan haastattelu ja innostu itsekin vuokraamisesta!

Pekka Kaukonen vuokraa veljensä Arttu Kaukosen kanssa mökkiä Nettivuokraus.comin kautta noin 13 kilometrin päästä Isojärven kansallispuistosta. Himokselle matkaa kertyy noin 30 kilometriä.

– Halusimme tehdä mökin vuokraamisen mahdollisimman helpoksi itsellemme ja asiakkaalle. Valitsimme Nettivuokraus.comin lähinnä siksi, että sieltä tulee varmuudella tieto, kun vuokra on maksettu. Hyvin toimivat vuokrauskalenteri ja nettilaskutuspalvelu vaikuttivat myös, Kaukonen kertoo.

– Kun vuokranantaja on hyväksynyt vuokrapyynnön, pitää vuokralaisen maksaa ensin varausmaksu ja loppumaksu muutama päivä ennen varauksen alkamista.

– Sen jälkeen saan tiedon Nettivuokraus.comista, että maksu on tullut ja voin luovuttaa avaimet turvallisin mielin. Tiedän, että vuokrarahat ovat tulossa, Kaukonen iloitsee.

Hän on tyytyväinen myös Nettivuokraus.comin varauskalenteriin. Se päivittyy sitä mukaa, kun vuokralainen on suorittanut maksut.

– Käytännössä se menee niin, että hyväksyttyäni varauspyynnön, vuokralaiselle lähtee varausmaksu. Kun se on maksettu, kalenteri näyttää varatun ajankohdan varattuna, Kaukonen tarkentaa.

Kaukoset ovat tyytyväisiä nettilaskutukseen, koska vuokranantajan ei tarvitse lähettää laskuja asiakkaalle.

– Vuokrausprovisiot voi vähentää verotuksessa mökinvuokrauskuluina, Kaukonen huomauttaa.

Chatti neuvoo nopeasti

Kaukonen on ollut tyytyväinen Nettivuokraus.comin asiakaspalvelun chattiin. Se toimii nopeasti.

– Siinä vaiheessa, kun tehtiin oman mökin ilmoitusta ja sivustoa, niin chatista sai opastusta nopeasti ja tehokkaasti. Sen lisäksi olen muutaman kerran kysynyt sieltä muita neuvoja, Kaukonen kertoo.

Hyvät kuvat kannattavat

Vuokrausilmoitus on helppo tehdä ja tietojen täyttäminen onnistuu vaivatta. Kaukonen muistuttaa vuokranantajia, että valokuviin kannattaa panostaa. Hän kannustaa palkkaamaan ammattikuvaajan, jos itsellä ei ole kokemusta kuvaamisesta

– Valokuvia on hyvä päivittää vuodenaikojen ja muutosten mukaan. Ihmiset kyllä huomaavat, jos ne ovat samoja vuodesta toiseen, Kaukonen sanoo.

Hänen mielestään mökistä pitää antaa realistinen kuva myös valokuvissa. Vuokramökille ei kannata viedä käytettyjä nuhruisia kalusteita tai sen pitää näkyä hinnassa.

Turvaa sekä vuokraajalle että vuokranantajalle

Kaukonen iloitsee myös siitä, että Nettivuokraus.comilla on selvät käytännöt ristiriitojen varalta.

–Vuokranantaja ei jää yksin, jos mökiltä esimerkiksi katoaa jotain. Myös vuokraajalla on turva, jos hän ei ole tyytyväinen. Nettivuokraus.com pitää molempien oikeuksista huolta, Kaukonen painottaa.

Hänellä ei ole kuitenkaan ollut minkäänlaisia ongelmia vuokralaisten kanssa. Mitään ei ole hajonnut, eikä mitään ole varastettu. Ihmiset ovat siivonneet jälkensä huolellisesti, eikä siivouslaskujakaan ole tarvinnut lähettää kenenkään perään.

Toiveita vuokraajille

Kaukonen ja hänen veljensä pitävät vuokramökin siistinä ja toivovat, että vuokralainen jättää sen vastaavaan kuntoon, kuin missä se oli hänen saapuessaan.

– Teemme noin kuukauden välein kunnon siivouksen asiakkaitten välissä. Olemme todenneet, että jos mökki on siisti tullessa, niin se on siisti myös asiakkaan lähtiessä. Jos sängyn alla on pölyä, niin se myös jää helposti siihen kuntoon. Ei kukaan rupea sitä pesemään paremmin, kuin mitä se oli tullessa, Kaukonen tietää.

Vuokralaisia on tullut ympäri maailmaa. Monet ovat kyselleet marja-, sienestys- ja kalastuspaikkoja. Isojärven kansallispuistoon pääsee esimerkiksi vesiteitse joko soutamalla tai vaikka melomalla. Vesiteitse matkaa kertyy vain viitisen kilometriä. Suunnitelmissa onkin löytää alueelle veneitä tai kanootteja vuokraavia yhteistyökumppaneita.

– Ei muuta kuin tervetuloa kokeilemaan meidän Saarensuon lomamökkiä, Kaukonen rohkaisee.

Teksti: Nina Malmberg

Kuvat: Pekka Kaukosuo

Lomaile kotimaassa
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg