Auta vaalimaan syksyn upeissa väreissä hehkuvaa Itämerta

Kun lehdet vaihtavat väriä ja ilmaan hiipii kesän jälkeinen kirpeys, Itämeri kutsuu rannoilleen nauttimaan tunnelmallisesta syksystä. Nettivuokraus osallistuu John Nurmisen Säätiön ja Muumien kanssa Itämeren suojeluun.

Aktiivinen ulkoilupäivä merellä on vertaansa vailla

Vaikka ilma viilenee ja sadekin välillä ripsottaa, ei sisälle kannata vielä linnoittautua. Nyt on mainio aika lähteä nauttimaan raikkaasta syysilmasta ja vaahtopäistä veneen tai kajakin kyydissä. Tai jos olet maakrapu, voit suunnata saaristoon ihailemaan merta rannasta käsin.

Aaltojen silottamat kivet, oransseina hehkuvat tyrnipensaat ja kallioihin käyvät tyrskyt muistuttavat, että vaikka kesä on ohi, luonto antaa aina parastaan. Iltojen pikkuhiljaa pimentyessä voit hiljentyä kuuntelemaan saariston ääniä, alati liikkeessä olevaa merta, lintuja ja eläimiä.

Vuokratut retkivälineet ovat eettisempi valinta

Vaikka et omistaisikaan varusteita päivän tai useamman retkeen, voit helposti vuokrata sellaiset. Nettivuokrauksesta löytyy laaja valikoima telttoja, makuupusseja, rinkkoja, maastopyöriä, kanootteja ja veneitä joka lähtöön. Koe Itämeri juuri haluamallasi tavalla, meiltä löydät tarvikkeet.

Vertaisvuokraus on oiva tapa vähentää omaa kulutusta. Laittamalla omat tarpeettomat tavarasi vuokralle tai etsimällä tarvitsemasi ensisijaisesti vuokratuotteiden joukosta olet osa positiivista muutosta. Luonto kiittää, kun teemme kestäviä valintoja, pieniäkin, arjessa.

Itämeren suojelutyö on edellytys ainutlaatuisen vesistömme säilymiselle

Nettivuokraus on mukana Muumien ja John Nurmisen Säätiön perustamassa #MEIDÄNMERI-kampanjassa. Nettivuokraus lahjoittaa 5 % palvelun kautta tapahtuvien vertaisvuokrausten provisioista kampanjalle vuoden 2020 ajan. 

Kampanjan keräämillä varoilla suojellaan ja puhdistetaan saastunutta Itämerta ja vaalitaan sen ainutlaatuista kulttuuriperintöä. Jokainen kerätty 10 € auttaa puhdistamaan 40 kiloa sinilevää. Itämeren tulevaisuuden turvaaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan, jotta tulevatkin sukupolvet pääsevät kokemaan elämyksiä sen äärellä.

Lue, miten sinäkin voit osallistua: www.meidänmeri.fi