Ainutkertaisiin juhliin sopii upea vuokrapuku

Juhla- tai tanssiaispuku on kallis ja usein käytössä vain kerran. Usein myös frakki tai smokki saattaa jäädä juhlan jälkeen henkariin hengaamaan. Sopivan puvun vuokraaminen säästää juhlijan aikaa ja vaivaa.

Vanhojentanssit, vuosijuhlat ja akateemiset promootiot ovat ainutlaatuisia tapahtumia ja niihin moni pukeutuu mielellään parhaimpiinsa. Juhlapuku tuo juhlan tunnun – kerrankin voi juhlia tyylillä.

Pukua hankittaessa on silti hyvä ajatella juhlahetkeä pidemmälle: Onko samanlaisia juhlia tulossa lähivuosina? Onko lähipiirissä tuttuja, jotka ehkä lainaisivat pukua? Mahtuuko pukupussi vaatekomeron perälle säilytykseen? 

Omaksi ostettu juhlapuku pitää myös pesettää ja mahdollisesti korjauttaa, ja hyväkuntoisenkin puvun jälleenmyynti vaatii oman aikansa. Jos rahaa ja aikaa juhlavalmisteluihin on rajallisesti, puvun vuokraaminen kyllä kannattaa.

Sadasta eurosta alkaen

Tanssiais- tai juhlapuvun vuokraaminen liikkeestä maksaa puvusta riippuen noin 100–500 euroa. Samat hinnat koskevat miesten frakkia ja smokkia tykötarpeiden määrästä riippuen. 

Jos puvun vuokraa uusien sosiaalisen median palveluiden kautta, voi selviytyä vielä edullisemmin. Rajatullakin budjetilla voi siis saada ylleen puvun, johon ei ostamalla olisi varaa. 

Vuokrapuku haetaan liikkeestä muutamaa päivää ennen juhlia ja palautetaan jälkeenpäin. Tyypillinen vuokra-aika on noin viikko. Puvun vuokrahintaan sisältyy lähes aina pesu, joten puvun voi palauttaa liikkeeseen sellaisenaan. Erikoispesuista, kuten puvulle kaatuneen viinin poistosta, veloitetaan yleensä erikseen. Puvun siistimistä, säilytystä ja jälleenmyyntiä ei siis vuokrattaessa tarvitse pohtia.

Mistä vuokraan puvun?

Pukuja vuokraavat sekä pukuvuokraamot että monet juhlapukuliikkeet. Vuokrapuku kannattaa käydä etukäteen sovittamassa, vain reilusti jännitystä haluava ryntää vuokraamoon juuri ennen juhlien alkua. 

Sosiaalisen median myötä myös juhlapukujen omistajat vuokraavat pukujaan esimerkiksi Facebook-kirpputorien kautta. Sovittamismahdollisuus kannattaa miettiä myös yksityishenkilöiden välisissä vuokrauksissa.

Ideoita juhliin
//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg