10 ideaa talvilomalle

Talviloma tai hiihtoloma – pieni paussi tähän pimeään aikakauteen tekee terää. Joillekin loma tarkoittaa ulkomaanmatkaa ja jotkut taas nauttivat kotimaan tarjoamista viihdykkeistä. Lomanviettopaikasta huolimatta lomalainen saattaa tarvita varusteita väliaikaiseen käyttöön ja tällöin kannattaa harkita vuokraamista. 

1. Suksiboksi vai matkalaukku

Suksiboksi vai matkalaukku, kumman pakkaat lomaasi varten? Näiden säilyttäminen kotona vaatii varastotilaa ja lyhytkestoisen käyttötarpeen vuoksi niitä voi olla fiksumpaa vuokrata.

Suksiboksit 

Matkalaukut 

 

2. Mökki

Mökkejä löytyy Nettivuokrauksen kautta runsaasti eripuolilta suomea. Hae vuokramökkiä tietyltä paikkakunnalta tai mieleisesi lomakeskuksen läheltä.

Mökit

 

3. Lumikelkka eli moottorikelkka

Moottorikelkka sopii lumilomalle. Vuokraamot järjestävät ohjattuja safareita tai voit vuokrata kelkan ajovarusteineen ja tutkia merkittyjä kelkkareittejä omin päin. Kelkkoja löytyy myös lasten kokoisina!

Lumikelkat

Lumikelkka lapsille

 

Talviloma kollaasi 1 

 

4. Fatbike

Fatbiket eli läskipyörät ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina. Nämä kulkevat suurten pyöriensä ansiosta mukavasti myös lumella. Tiedustele vuokraamosta myös ohjattuja pyörälenkkejä.

Fatbiket

 

5. Lumikengät

Jos suuntaat lomallasi syvään lumihankeen ja ajattelit poiketa polulta, kannattaa napata lumikengät mukaan. Näillä saavutat tunturinhuipun uppoamatta reittä myöten kinokseen.  

Lumikengät

 

6. Lumirakennusmuotti / Iglu

Tätä et ehkä tiennyt olevan olemassa: aidon kokoinen iglumuotti! Lumimuotti täytetään ilmalla ja muotin päälle kasataan lunta. Tästä saisi varmasti mieleenpainuvan lomamuiston. 

Lumirakennusmuotti

 

7. Tiimisukset

Tiimisukset on hulvaton idea, jos lomaa vietetään isommalla porukalla. Valtaviin suksiin kiinnitetään useamman kilpailijan jalat samaan aikaan. Tämä voisi olla vaikkapa yksi laji leikkimielisissä (tai totisemmissa) olympialaisissa.

Tiimisukset

 

Talviloma kollaasi 2 

 

8. Laskettelusukset ja välineet

Jos harrastat laskettelua vain satunnaisesti tai haluat vasta kokeilla lajia, ei kannata ensimmäisenä marssia urheiluliikkeeseen pulittaakseen pitkän pennin tuliterästä setistä. Vuokraa lasketteluvälineet, niin pääset niistä myös helposti eroon palauttaessasi ne omistajalleen suorituksesi jälkeen.

Laskettelusukset

 

9. Palju ja sauna

Palju on parhaimmillaan juuri talvella. Mikä sen tunnelmallisempaa kuin ihastella kirkasta tähtitaivasta pakkassäässä lämpimässä paljussa istuskellen ja kuumaa juomaa siemaillen. Nettivuokrauksessa on paljujen lisäksi tarjolla eri näköisiä siirrettäviä saunoja. Kokeile kotipihalla tai vuokramökillä!

Paljut

Siirrettävät saunat

 

10. Jooga, rentoutus ja venyttely

Joillekin talvilajit, lumi ja pakkanen ovat ehdoton nou nou. Lomaa saa toki viettää sisätiloissakin – tärkeintä on rentoutuminen itselle mieluisella tavalla. Varaa aika joogaohjaukseen ja unohda viimat ja tuiskut hetkeksi. 

Jooga, rentoutus ja venyttely

//www.nettivuokraus.com/build/images/loader.svg